USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соболина шуба, мільйон доларів і Breguet: під час обшуку у керівниці податкової Києва знайшли багатомільйонні статки і список бажань

1 Лютого 2023 15:08
Керівницю податкової служби Києва Оксану Датій викрили на багатомільйонних оборудках.

Про це повідомили у ДБР.

Державне бюро розслідувань 1 лютого проводило обшуки у керівництва столичної податкової.

Слідчі дії зокрема проходять у в.о. голови податкової служби Києва та заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у м.Києві.

За даними слідства, зловживаючи владою та службовим становищем, виконувачка обов’язків начальника столичної податкової Оксана Датій за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

Читати ще: Кабмін звільнив керівництво Митної служби

Датій є головою Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки, наголошують у Бюро.

Крім того, за оперативними даними вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи.

За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн.

В іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті яких тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн.

Посадовці податкової «не помічають» цих схем, підтримують їх існування або напряму беруть в них участь за систематичне отримання оплати своїх «послуг», наголосили в ДБР.

Вказано, що також оперативники ДБР досліджують спосіб життя в. о. начальниці Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, який не відповідає рівню її офіційних доходів.

Так, під час обшуку у Оксани Датій виявили список бажань серед яких: заробити мільйон доларів, соболина шуба та годинник Breguet.

Під час обшуку у жінки виявили кілька списків бажань до 2018 та 2021 Нового року.

Так, у 2018 Датій мріяла про підвищення, соболину шубу, поїздку у Лондон та подарунок від коханого на день народження – годинник Breguet.

А в 2021 році чиновниця напророкувала собі посаду в.о. глави податкової служби столиці, все ще бажала відпочити із чоловіком у Лондоні та на Мальдівах і заробити 1 мільйон доларів.
У 2021-му Датій призначили заступником начальника відділу аналізу податкової інформації управління спеціального аудиту ГУ ДПС у Києві, а в 2022 році вона стала в.о. начальника ДПС столиці.

У Бюро відзначили, що рівень життя чиновниці не відповідає рівню її офіційних доходів: Датій має 3 квартири в Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів, будинок поблизу Києва вартістю приблизно 200 тисяч доларів, дві автівки вартістю приблизно 150 тисяч доларів.

При цьому одне з авто посадовиці вартістю приблизно 100 тисяч доларів записане на її особистого водія, доходи якого за останні роки склали не більше 8 тис. доларів.
Також чиновниця користується дорогими прикрасами, виключно дорогим брендовим одягом, золотими годинниками та іншими елітними речами.
ДБР повідомляє, що загальна сума встановлених необгрунтованих активів посадовиці складає близько 1,4 млн доларів.

У межах розслідування кримінального провадження щодо зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки, працівники ДБР проводять обшуки за місцем проживання та роботи фігурантки.

Під час обшуку вже знайдено 158 тисяч доларів, 530 тисяч грн та 2,2 тисячі євро, елітні годинники, автомобілі та інше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Олена Показати IP 1 Лютого 2023 15:47
Всі хто працює в податковій начальниками має статки не малі!
Фіма до Олена Показати IP 1 Лютого 2023 16:24
Та всі хто при владі у вищих ешелонах держави мають більше і ще більше.....цікаво хоч когось посадили чи посадить?????
Анонім до Фіма Показати IP 2 Лютого 2023 14:00
їх звільняють як покарання . це як злодія зловив дома і насварив та відпустив з награбованим))))
Анонім до Олена Показати IP 1 Лютого 2023 16:29
немалі пишеться разом.
Петро до Анонім Показати IP 1 Лютого 2023 19:11
Якщо є протиставлення чи заперечення в реченні, то частка "не" з прикметником пишеться окремо.
Суддя Дреддд до Олена Показати IP 1 Лютого 2023 16:59
Середнячка, могла і більше мати, якби не реєструвала податкові накладні...
Хз Показати IP 1 Лютого 2023 17:10
Ніби комусь там зарплата потрібна
Maха Показати IP 1 Лютого 2023 17:23
я тепер зрозуміла чому не маю того що вона................! записки з планами на наступний рік не писала. сміх і годі !
Анрі-Бернар Леві Показати IP 1 Лютого 2023 18:36
Підвищення захотіла... 99 відсотків людей меркантильні. Жадність та інші людські слабощі/тупість вміло використовують світові еліти
Кармелюк Показати IP 1 Лютого 2023 18:56
Прив'язати до жерла пушки спиною - і " Вогонь ! "
Юлька Тімоха Показати IP 2 Лютого 2023 07:03
А очі таки чесні, як в мене!
Анонім Показати IP 2 Лютого 2023 14:02
так записочки треба писати!!! от чого я ми не маєм стільки .то їх (записочки) під подушку класти чи куди? )))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus