USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Солідарність і Народний фронт не взяли в найбільшу європейську партію

4 Червня 2019 22:22
Партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка і «Народний фронт» Арсенія Яценюка не взяли до Європейської народної партії, бо не вірять, що вони борються з корупцією і взагалі є справжніми політичними партіями.

Про це написала голова громадської організації «Декларації під контролем», член Ради громадського контролю НАБУ Саша Дрік у своєму блозі на сайті видання Українська правда.

Що відомо про Європейську народну партію?

Це об’єднана загальноєвропейська політична партія, яка поєднує окремі національні християнсько-демократичні та консервативні партії. Вона заснована в 1976 році та є найбільшою в Європарламенті. На сьогодні партія має у складі 80 партій з 42 країн, і на нещодавніх виборах до Європарламенту знову отримали найбільшу кількість місць.

Кілька годин тому член партії «Блок Петра Порошенка» Володимир Ар’єв поширив у Facebook допис про те, що «Європейська народна партія ухвалила рішення про прийняття «Європейської Солідарності» в статусі спостерігача (...) Рішення вступає в силу у вересні».

Проте Дрік заявила, що це неправда. Адже в новині на сайті ЄНП сказано дослівно: «Члени Політичної Асамблеї погодилися надати після очікуваних виборів членство «Європейській Солідарності» і «Народному фронту», яке набуде чинності за умов співпраці з антикорупційними заходами і життєздатності політичної партії».

Тобто членства цим партіям не надавали, і навіть про вересень не мовиться. Членство можливе лише за певних умов, де одна з ключових – боротьба з корупцією.
Повідомлення на сайті Європейської народної партії

«Для розуміння різниці – одну українську партію сьогодні прийняли. Це «Самопоміч». Без умов і без необхідності доводити свою спроможність як політичної партії, і послідовність у питаннях боротьби з корупцією», – написала Дрік.

Іншими словами, зауважила активістка, для європейців боротьба з корупцією в Україні була і буде ключовим показником в оцінці держави і її політичних лідерів. Послідовність у цьому питанні є критерієм для інтеграції в політичний європейський процес.

Українці вже дали оцінку цій «успішній» боротьбі на чолі з президентом Порошенком на президентських виборах, вважає активістка. Тепер, перед парламентськими виборами, європейці дали оцінку двом провладним партіям. А українці – мають дати на парламентських.

«У зв’язку із цим, увага, питання: для чого нам в парламенті політичні сили, які 5 років провалювали боротьбу з корупцією? Для чого депутати «БПП» аж так хочуть у парламент, що аж оббріхують європейських колег для свого політичного порятунку? І як порошенківська «ЄС» буде інтегрувати Україну до ЄС, якщо їм там не вірять? Висновки робіть самі», – резюмувала Дрік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Навуходоносор Показати IP 4 Червня 2019 22:41
Невже "бурбаки" думають, що з Європою можливо грати в партійний лохотрон? Хіба там не знають, скільки лісу вивезено "бурбаками" з Буковини? В Україні, на жаль, партія - це ліцензія на коррупцію. І бескінечно обдурювати світ стає все важче і важче...
скептик Показати IP 5 Червня 2019 10:45
"Для розуміння різниці – одну українську партію сьогодні прийняли. Це «Самопоміч»" РЖУ НЕ МОЖУ !! це хто, взадовий - борець з корупцією ?!!!!!!!!
Навуходоносор до скептик Показати IP 5 Червня 2019 13:45
Згоден повністю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus