USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Соромно носити форму РФ»: загарбник, який здався в полон, під час допиту переодягнувся у весільний костюм

9 Березня 2022 14:43
Російський загарбник так хотів здатися в полон українцям, що здав не лише свою зброю, але й форму. Тому на допиті СБУ сидить у весільному костюмі, який із жалості йому дали українці.

Про це інформують в СБУ.

Окупант гкаже, що в Росії їм обіцяли 3-4 денний переможний марш і привітну зустріч місцевого населення. Натомість вони, покинуті напризволяще своїми командирами, кілька днів блукали в лісах, тікали від місцевих жителів, аж поки не здалися в полон мисливцям з тероборони.

Читати ще: Армія РФ має вказівку розстрілювати цивільних. Тих, хто відмовляється, – вбивають, – СБУ

«Я – старший лейтенант Роман Никоноров. Служив у військовій частині № 90600. На територію України прибув в якості командира розвідувального взводу. За наказом командира зайти на територію України і здійснити марш в населений пункт Бобровиця. На запитання, а що ж робити, якщо на маршруті будуть позаштатні ситуації – мирне населення чи озброєні люди, відповіді мені не дали. Відповіли, що, мовляв, все нормально, а всіх мирних мешканців евакуювали. Сказали їхати за командиром і все. Ми охороняли колону. Дорогою біля населеного пункту Гужовка поламався один трал. Командир роти наказав мені з одним підрозділом залишитися його охороняти. Сказав, що повернеться за нами. Через добу на зв’язок з нами так ніхто й вийшов», – розповідає російський солдат.

Читати ще: Окупанти втікають і калічать себе. ЗСУ продовжують руйнувати міф про «міць» російської армії

Загарбник каже, що українські мирні мешканці дали окупантам зрозуміти, щоб вони йшли геть, або їм буде погано.

«Я вирішив залишити трал, посадив особовий склад у БТР і ми поїхали далі. Нас дорогою заблокували, загнали в болото, де БТР застряг. Самі виїхати не змогли, тоді я вирішив спалити БТР, забрати людей і все необхідне в наплічники і йти в сторону кордону додому. Три чи чотири дні ми ходили лісами й полями на схід. Всі населені пункти обходили стороною, нікого не вбивали. Вогонь ні в чию сторону не відкривали. На четверту добу в населеному пункту Городня чи Городній, точно не пам’ятаю, нас оточили місцеві мисливці і національна оборона. Зі старшим ми домовились, що стріляти не будемо у жодному разі. Тому склали зброю і мирно здалися. Нас доправили у відділення поліції. Військову форму у нас конфіскували, натомість видали цивільний одяг. Що стосується бойових дій на території України, я не розумію, чому йде ця війна і за що», – каже російський полонений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus