USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Окупанти втікають і калічать себе. ЗСУ продовжують руйнувати міф про «міць» російської армії

6 Березня 2022 22:55
Путіна чекають неабиякі проблеми, якщо він наважиться на мобілізацію росіян. Навіть та військова техніка загарбників, яка вже в Україні, у жахливому стані.

Про це в ефірі 24 каналу розповів генерал-майор СБУ Віктор Ягун. За його словами, Росії буде важко відправити інших вояків в Україну, їй ще треба знайти озброєння, яке можна сюди завезти.

Надзвичайно велика кількість російського озброєння, яке зайшло в Україну, вже не підлягає повторному використанню. Його або знищили, або пошкодили, або взяли як трофей, відзначив Віктор Ягун.

Читати ще: Ще один міф про російську армію розвінчано: чим воює убогий агресор

"Ми бачимо, до речі, якість того озброєння. На парадах це одна річ, а інша – коли у них замість крісла табуретки у БТРах. Ситуація жахлива", – констатував генерал-майор СБУ.

Заразом додав, що певна частина техніки у росіян модернізована, проте це не скасовує проблеми для окупантів. Українцям залишається тільки витримати цю навалу, всі їхні хвилі.

"Навіть та кількість, яку ми рахували, понад 100 тисяч (на кордонах, – 24 канал) – це не всі кадрові військові, частина – це просто звичайні "каратєлі" (росгвардія), які мали прийти і наводити тут "рускій мір", – зауважив Віктор Ягун.

А от український блогер і воєнно-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що смертельні "подарунки" в окупантів вичерпуються.

Учора повідомляли, що у росіян закінчилися оперативні запаси ракет для ОТРК "Іскандер", залишилися нібито лише недоторканні резерви.

У зв'язку з цим у Білорусь було перекинуто військово-транспортною авіацією ВКС РФ не менше 30 ТРК "Точка-У". Нині саме вони переважно застосовуються для завдання ударів по Україні.

Мінус застосування цих ТРК, який для нас є плюсом, у тому, що в них у 4-6 разів, залежно від модифікації, менша дальність ураження цілей, а також вони більш вразливі для комплексів ППО.

Фактично, російські війська, вважає Олександр Коваленко,тепер обмежені в можливостях щодо завдання ударів углиб України, і ефективність цих ударів буде нижчою. Якоїсь миті ці ТРК змушені будуть також зайти на територію України, що робить імовірним як їх знищення, так і захоплення.

Як повідомляє Оперативно-тактичне угруповання "Схід", російські військові починають усвідомлювати безглуздість своєї участі у війні проти України. Окупанти тікають та навіть калічать себе.

В українській армії заявляють, що деякі російські військові відмовилися від участі у бойових діях на території України.

Зокрема, вони повернулися до пункту постійної дислокації 102 мотострілецького полку. Відразу 150 осіб було звільнено з лав збройних сил Росії.

Повідомляється, що росіяни зрозуміли, що з українцями не варто воювати. Тому окупанти віддають перевагу прострелити собі ногу і залишитися живим. Також відмічаються масові випадки дезертирства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus