USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сотні лучан прийшли на зустріч з поетом Сергієм Жаданом. Фото

23 Січня 2023 16:30
Кілька сотень молодих людей прийшли на зустріч з харківським поетом, рокером та волонтером Сергієм Жаданом у Луцьку. Усі вони мріяли отримати підпис від улюбленого поета й сфотографуватися з ним.

Автограф-сесія відбулася в «Культурному укритті» незадовго до концерту рокгурту Жадан і Собаки.

Сергій Жадан – автор поетичних збірок «Життя Марії», «Тамплієри», «Антена», «Список кораблів», «Псалом авіації», п’єси «Хлібне перемир’я», роману «Інтернат», а також романів «Ворошиловград» і «Месопотамія», які зовсім нещодавно було перевидано в оновленому оформленні у видавництві Meridian Czernowitz.
Волинські фанати та поціновувачі творчості Сергія Жадана могли придбати усі зазначені книги на зустрічі з письменником. Чимало з них захоплюються його поезією та прозою, хтось є фанатом рокгурту Жадан і Собаки, а окремі знають Сергія Жадана як волонтера. Однак усіх людей в «Культурному укритті» об’єднувало одне – вони хотіли отримати напис «ЖАДАN» на книзі або ж футболці та сфотографуватися з кумиром.

На вулиці утворилася черга майже у сотню людей, така ж кількість вже була присутня у «Культурному укритті». Організатори просили виходити на вулицю усіх, хто отримав омріяний підпис та фото з письменником, аби це могли встигнути зробити й інші.
«Сьогодні день народження у Павла Тичини та Грицька Чубая, з чим я вас усіх і вітаю. Не будемо затягувати часу», – сказав Сергій Жадан та одразу ж почав ставити автографи, пообіцявши, що спілкування буде ввечері на концерті гурту Жадан і Собаки.
Відзначимо, що потрапити на концерт зможуть лише найпалкіші фанати, оскільки вже за тиждень до виступу був солд-аут.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
додік Показати IP 23 Січня 2023 17:04
Яка прекрасна світла молодь. Боже, бережи Україну...
Петро Показати IP 23 Січня 2023 17:35
Хто тепер може сказати, що молодь не читає!? Рот до вух розірву! Подивіться на фото! Це при тому, що сьогодні книговидавці – це мужні люди, які працюють виключно на ентузіазмі. Ми живемо і книги друкуються. Видавництва не померли - з стану «реанімації» вийшов український читач, який у 90-ті роки перебував у «повній клінічній смерті». А зовсім недавно у Львові відкрився черговий книжковий магазин мережі «Є» (це вже п*ятий, в приміщенні готелю «ЖОРЖ», напроти пам’ятника Адаму Міцкевичу). Там витає дух просвітництва. Магазин-музей! Жадан – на вибір. В цих книгарнях його дуже шанують. Як, до речі, і в усіх.
Фред Показати IP 23 Січня 2023 18:11
Запам'ятайте мої слова. Сергія в майбутньому будуть згадувати в одному ряду з Тарасом Шевченком. А дизайн майбутніх купюр євро в нашій країні доведеться змінити під умови України: з нейтрального архітектурного на особистісний, де буде зображено Жадана
Іван Показати IP 24 Січня 2023 06:40
Це вам не Павло Тичина ( В полі трактор дир-дир-дир, ми за мир, ми за мир...).
Анонім Показати IP 24 Січня 2023 12:16
молодець хлоп, непогано косить касу на історичному моменті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus