USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Спостерігачі ОБСЄ ознайомились із ситуацією щодо перенесення Центрального ринку в Луцьку

21 Лютого 2020 18:51
Сьогодні у Луцькій міській раді відбулась зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні.

Про це йдеться на сайті міськради.

На зустріч завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, директор юридичного департаменту міської ради Наталія Юрченко, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, міжнародний спостерігач, спеціаліст з гендерних питань Данкан Спіннер та міжнародна спостерігачка Адалета Калєчія. Під час зустрічі присутні обговорили ситуацію щодо перенесення Центрального ринку в Луцьку.


Привітавши гостей міста, Григорій Пустовіт розповів про широку співпрацю із Європейським союзом, яка була налагоджена в останні роки разом із діяльністю фонду НЕФКО, у рамках проєкту термомодернізації громадських будівель, співпрацею з Європейським банком реконструкції та розвитку, а також проєктом «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька». Він також зазначив, що Луцьк має значну історичну спадщину, головною перлиною якої є замок Любарта. А тому, заходи з благоустрою території навколо цієї історичної пам’ятки, покращення туристичної привабливості міста передбачають упорядкування землі, що знаходиться на місці Центрального ринку.

«Коли у 2016 році з’явився Новий ринок у передмісті Луцька, з’явилися місця, куди можна було б перенести підприємців. Наша каденція підняла питання вже не про закриття ринку, а про його перенесення. Тож ми сказали підприємцям: «Є новий ринок, робочі місця. Ви можете переїхати туди та продовжити торгівлю». Ми вже провели нові автобусні маршрути до Нового ринку, розглядаємо питання добудови тролейбусної лінії, щоб тролейбуси підходили до самого ринку.

І для того, щоб не лунали домисли про новий бізнес на цьому місці, було оголошено загальноукраїнський конкурс на кращу концепцію облаштування території, зазначивши, що ця зона має бути рекреаційною. Він завершиться за кілька місяців, а його результати будуть винесені лучанам на обговорення. Буде обрано найкращий варіант, який відповідатиме інтересам більшості лучан. Звичайно, перенесення ринку – кроки неприємні. Проте місто мусить розвиватись та відмовлятись від тих речей, які не додають йому привабливості», – розповів Григорій Пустовіт.

У свою чергу, Данкан Спіннер високо оцінив європейські прагнення лучан. Він зазначив, що в інтересах моніторингової місії – не допустити ескалації конфлікту, проте спостерігачів також цікавило, чому поліція не забезпечує виконання рішення Луцької міської ради, стан розгляду справи у судовій системі та загальна оцінка громадськістю нашого міста рішення про перенесення Центрального ринку.

«Досі ми не відчували стільки підтримки, як відчуваємо сьогодні. У засобах масової інформації ви можете знайти безліч думок авторитетних мешканців нашого міста на підтримку цього рішення. Проте не буває рішення, яке б задовольнило всіх на 100%, як не буває й ідеального виконання цих рішень. Сьогодні ми виходимо з того, що діємо в інтересах громади. Я хочу, щоб наше місто розвивалось», – зазначив Григорій Пустовіт.
Учасники зустрічі подякували один одному за співпрацю та отриману інформацію. Також секретар міської ради висловив сподівання, що для гостей нашого міста Луцьк дійсно стане приємним відкриттям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 18:56
Так, ви відчуваєте підтримку від іноземців і аж ніяк не від мешканців міста. Це нормально взагалі?
Андрій Показати IP 21 Лютого 2020 19:29
Думаю місія вивчає ситуацію з різних боків.... тому цікаво буде побачити її висновки, якщо вони будуть звісно відкриті (а досвід підказує, що вони будуть закриті) і звучатимуть їх директиви до європейців приблизно так "утриматись щодо інвестицій в місто Луцьк до місцевих виборів"... іноземний бізнес добре вивчає ситуацію для них є по меншій мірі нонсенс забрати землю при діючих договорах.... ноу хау по Луцьки...
ВВК Показати IP 21 Лютого 2020 19:39
А шо їх ознайомлювати? Хай прогуляються по ринку, і все зрозуміють.
Віктор Показати IP 21 Лютого 2020 19:43
Тепер ще треба розглянути це питання в ООН
!!! до Віктор Показати IP 21 Лютого 2020 20:19
Ось саме питанням Старого ринку повинно займатись ОБСЄ. А це потім на нараді всіх-країн учасниць нехай виголосять проблему і висновки. Вони з іншими проблемами і питаннями, на жаль, впоратись не можуть. Саме їх рівень.
Микола діамантова но Показати IP 21 Лютого 2020 22:08
Та скільки можна? Ви ж самі знаєте,що стоїте там незаконно. Звертайтесь до того,хто вам дозволив там ставити МАФи.Кого не запитаєш,всі за закриття гадюшника.
Лучанин до Микола діамантова но Показати IP 22 Лютого 2020 00:04
По перше, скількох ви спитали? По друге, так всі за закриття гадюшника, саме гадюшника, а не ринка, тобто за наведення там порядку - помити, покрасити, прибрати, не смітити - утримувати робоче місце в чистоті. Це дуже просто зробити, але ж саме цього не хочеться робити з якихось причин.
Лучанка до Лучанин Показати IP 22 Лютого 2020 09:55
Що помити і пофарбувати?! Ті металеві будки?! Якщо говорити про "наведення порядку", то там треба скоротити до мінімуму торгові місця, будувати стаціонарні споруди в автентичному стилі, що підходять до історичного центру - створювати ринок, що відтворює епоху виникнення самого замку Любарта!!! Це затрати колосального масштабу. Ви, підприємці, згідні їх понести????!!!!!! Думаю, що ні! Ви хочете провести "санітарний день! і все залишити на тому ж рівні! Дайте місту очищатися і розвиватися, як історичному раритету України!!
Андрій до Лучанка Показати IP 22 Лютого 2020 13:06
ТО ж не місто буде будувати... звісно підприємці і підприємці готові взяти навіть за потребою кредити та влада зводить всю розмову до чого ? до екскаваторів!!!!
Андрій до Микола діамантова но Показати IP 22 Лютого 2020 08:05
а ось це питання має вирішувати Суд а не грейдер!
Дід Панас Показати IP 22 Лютого 2020 00:55
Отарі потрібен пастух. Закордонний пан.
Василь Показати IP 22 Лютого 2020 08:15
До Віктор!!! Тільки ООН!!! Зате яка реклама на всю Україну!!!Тепер вже і на всю Європу!!! Обі*рались,так обі*рались!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus