USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

США готують проти Росії нові «драконівські» санкції

7 Листопада 2018 11:25
Держдепартамент США повідомив Конгрес про недотримання Росією положень закону про заборону військового застосування хімічної зброї від 1991 року.

Про це заявила офіційний представник Держдепу Гізер Ноєрт, передає УНІАН з посиланням на Reuters.

«Сьогодні Держдепартамент повідомив конгресу, що ми не можемо підтвердити, що Російська Федерація дотримується умов, встановлених Законом про ліквідацію хімічного і біологічної зброї 1991 року. Ми маємо намір діяти у відповідності з положеннями цього закону, який передбачає застосування додаткових санкцій», - сказала Ноєрт.

Перший пакет обмежень був введений в кінці серпня 2018 року як реакція США на отруєння в Британії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії нервово-паралітичним речовиною.

Конгрес США дав Росії 90 днів для пояснень отруєння в Солсбері й надання гарантій, що подібне не повториться. Держдепартамент США 6 листопада повідомив Конгрес, що Росія не виконала цих вимог. Це призвело до запуску механізму застосування другого пакету санкцій.

Другий пакет санкцій передбачає введення жорстких обмежень щодо Росії, пише Бі-Бі-Сі. Заборону для американських банків на надання кредитів уряду Росії, якщо це не кредити на купівлю продуктів харчування або сільгосппродукції. Практично повна заборона на взаємну торгівлю. Виключенням є експорт із США товарів сільськогосподарського сектора. Обмеження або заморожування дипломатичних відносин між США і урядом Росії. Заборону на авіаперельоти компаніям, які контролюються урядом країни. Під цю норму підпадає «Аерофлот». Закон також передбачає введення персональних санкцій проти людей, які брали участь у поширенні хімічної зброї.

Мова йде про заборону на будь-які контракти та угоди між урядом США і людьми з «чорного» списку. Крім того, забороняється імпорт в США продукції або послуг, вироблених тими, хто потрапив під санкції, або пов'язаними з ними компаніями.

Винятками є товари чи послуги, особливо значущі для безпеки США, або ситуації, коли замінити постачальника неможливо.

«Санкції працюють. Вони завдають збитків російській владі, а також тим, хто допомагає Росії здійснювати її підривні дії. Ми робимо так, щоб розплата за дії всіх цих суб'єктів була більшою», - сказав Бі-Бі-Сі представник Держдепартаменту США Девід Теслер.

«Ми хочемо донести до них думку про те, що не можна і далі безкарно вчиняти такі дії. Санкції будуть діяти доти, поки ми не побачимо принципову зміну поведінки», - додав він.

Паралельно з «драконівськими санкціями» у Конгресі США розглядається законопроект, який його автори охрестили «санкціями з пекла».

В економічній частині законопроекту міститься заборона на операції і заморожування активів у США семи російських банківських структур, що вже знаходяться в санкційному режимі, в тому числі «Сбербанку», ВТБ, «Внєшекономбанку» і «Промсвязьбанку».

На практиці це буде означати неможливість для цих банків стандартних доларових розрахунків через коррахунки в банках США.

Крім цього, текст містить фактичну заборону на операції з російським держборгом з терміном обігу більше двох тижнів (але це буде стосуватися тільки нових випусків).

Документ пропонує поширити моніторинг порушення санкцій на діяльність страхових компаній та інші пункти, а також визнати Росію державою-спонсором тероризму.

«Законопроекти, що розглядаються в Сенаті говорять про глибоке і серйозне невдоволення з боку конгресу, адміністрації і народу США через зростаючу підривну діяльність з боку Росії. І ця активність (Москви) зберігається, незважаючи на всі кроки з нашої сторони), - сказав представник Держдепу Бі-Бі-Сі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 7 Листопада 2018 11:28
менш говорити, а більше діяти треба
Анатоль_ Показати IP 7 Листопада 2018 12:25
Путлеру то до д&пи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus