USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

США наступного тижня дадуть відповідь на «гарантії безпеки» для Росії, – ЗМІ

18 Грудня 2021 10:22
Сполучені Штати Америки вже наступного тижня дадуть відповідь на вимоги Росії про «гарантії безпеки».

Про це пише Bloomberg з посиланням на слова високопоставленого чиновника адміністрації Джо Байдена, передає УНІАН.

Він розповів журналістам, що деякі пропозиції Росії були корисними, а деякі – неприйнятними.

«США планують повернутися до Росії з відповіддю наступного тижня. Також вони хочуть бачити різдвяне припинення вогню та обмін полоненими між Росією та Україною», – йдеться у повідомленні.

Раніше в Організації Північноатлантичної ради запросили Росію обговорити не лише її пропозиції, а й дії в Європі на засіданні Ради НАТО-Росія у найближчому майбутньому.

У п’ятницю, 17 грудня, на сайті МЗС Росії з’явився перелік вимог Кремля до Вашингтону і Альянсу, в яких говорилося, зокрема, про гарантії нерозміщення військових баз на територіях пострадянських країн, у тому числі невступ України до НАТО. Крім того, Москва вимагає, щоб Альянс відмовився надавати своїм союзникам зі Східної Європи військове підкріплення.

Президент РФ Володимир Путін вважає «червоною лінією» членство України в НАТО. У грудні, коментуючи дані про переміщення російських військ, глава Кремля заявив, що вимагатиме від Альянсу гарантія невступу України.

Президент США Джозеф Байден на переговорах з Путіним 7 грудня відмовився дотримуватися встановлених Кремлем «червоних ліній» щодо можливого членства України у військовому Альянсі.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг, своєю чергою, підтвердив, що РФ не має права вето на членство України в НАТО. Однак 9 грудня він запросив представників Росії зустрітися у рамках засідання Ради НАТО-РФ на тлі накопичення російських військ в України, що негативно сприйняли країни східного флангу Альянс.

В Україні переконані, що позаблоковість жодним чином не зменшить «апетит» Путіна. Президент Володимир Зеленський підкреслив, що північноатлантичне майбутнє України вирішує її народ, а не Росія.

Натомість західні розвіддані підтверджують підозрілі переміщення військ РФ уздовж кордону з Україною. У розвідці припускають, що РФ спробує ще раз вторгнутися на територію країни вже цієї зими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 18 Грудня 2021 12:57
а чому б Кулебі в обмін на гарантії для РФ а ля "будапештський меморандум" не виставити вимогу Путіну покрити збитки за зруйновані Донбас та долі його мешканців ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus