USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

США оголосили про остаточну перемогу над ІДІЛ в Сирії

22 Березня 2019 21:11
Президент США Дональд Трамп оголосив про повну перемогу над бойовиками терористичної організації Ісламська держава в Сирії.

У Білому домі заявили, що ІДІЛ втратила всі свої території в Сирії, повідомляє Новое Время з посиланням на The Hill.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс продемонструвала журналістам, які супроводжують Трампа на борту Air Force One, карту з територіальними втратами ІДІЛ.

Трамп пізніше вручив копію мапи журналістам, заявивши, що на ній зображено халіфат, знищений «станом на минулу ніч». З його слів, Ісламська держава переможена «на 100 відсотків».

Нагадаємо, що в 2014 році ватажок ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді оголосив так званий халіфат ІДІЛ на великих територіях Іраку і Сирії. У 2017 році ІДІЛ почала стрімко втрачати раніше захоплені території на Близькому Сході.

Станом на початок 2019 року, бойовики ІДІЛ, які правили халіфатом розміром приблизно з Британію, контролювали менше одного відсотку території Сирії. Іракська армія заявила, що повністю звільнила від бойовиків ІДІЛ свої території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Березня 2019 21:24
Ну, як же-оплот демократії. За час існування ООН на планеті відбулося майже 70 воєн в інтересах 3 держав (62 в інтересах США). Загинуло людей більше ніж у 2 світовій війні. Питання-що таке "світове співтовариство" і на халеру воно потрібно?
Анонім Показати IP 22 Березня 2019 22:52
Де не глянеш там вони, розвязують і перемагають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus