USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

США охопили протести після загибелі афроамериканця в Міннесоті

30 Травня 2020 14:36
Акції протесту після загибелі афроамериканця Джорджа Флойда, які місцями переросли у масові безлади та сутички з поліцією, спалахнули не тільки в Міннесоті, але також в інших частинах США та навіть спричинили посилені заходи безпеки в Білому домі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

Так, загострення ситуації спричинило введення закритого режиму в Білому домі в п’ятницю. Лише приблизно о 21-й годині за місцевим часом Секретна служба дозволила відкрити вхід та вихід з робочої резиденції президента США.

Тим часом, демонстранти вийшли на вулиці в штатах Джорджія, Огайо, Міннесота, Нью-Йорк та в інших частинах США.

У Атланті (столиця штату Джорджія) заворушення перетворилися на безлад. Протестувальники підпалили прапор США під центром CNN, трощили вітрини та кидали запалювальні речовини в авто.
Місцева поліція опинилася під серйозною загрозою, намагаючись не допустити подальших безладів. А мер Атланти, чорношкіра Кейша Ленс Боттомс назвала поведінку мітингувальників не протестами у дусі Мартіна Лютера Кінга, а «хаосом».

Сутички з поліцією сталися також у п’ятницю в Брукліні, Нью-Йорк. Тисячі людей вийшли на Бруклін-арену з плакатами «Життя чорних має значення» та «Я не можу дихати» (останні слова Джорджа Флойда – ред.), а також із закликами припинити поліційне свавілля.
Напередодні, крім Міннеаполісу, протести охопили також в Колумбусі, штат Огайо. Вони швидко перетворилася на свавілля. Кілька сотень розгніваних людей стали трощити магазини, будівлю законодавчих зборів штату та все, що попадало під руку.

Як повідомляли раніше, хвиля протестів у США виникла через загибель цього тижня 46-річного афроамериканця Джоржа Флойда. До мережі потрапили кадри, на яких видно, як під час затримання офіцер поліції притискає коліном до бетону шию підозрюваного в той час, як той намагається сказати, що не може дихати. Після цього афроамериканець помер.

ФБР і прокуратура відкрили справу щодо правомірності дій поліції у Міннеаполісі. 28 травня губернатор Міннесоти видав указ про залучення Національної гвардії для підтримання порядку в штаті, у Міннеаполісі оголошено надзвичайну ситуацію.

Офіцер поліції Дерек Шовін, який фігурує у скандальному відео, був заарештований. Йому висунули звинувачення у вбивстві третього ступеня, однак це не зупинило хвилю протестів по всій території Сполучених Штатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 30 Травня 2020 15:52
Майдан - це добре.
Анонім до Всезнайко Показати IP 30 Травня 2020 17:20
Особливо по Україні це видно, як воно добре.
Народна прокуратура Показати IP 30 Травня 2020 18:00
В основі всього цього проблема, яка нам, на щастя, не відома, але яка надзвичайно гостро стоїть у США - расизм. Причому, обопільний - і білий, і чоринй. Намагання його побороти видно у демонстративних діях: квоти на представництво кольорових у виборчих списках і органах влади, постійна демонстрація у кінофільмах (особливо у поліцейських детективах) тандемів білий-чорний, навіть у мультфільмах, сюжети яких запизичені з середньовічних казок, обов'язково присутні чорні і азіати, чого в реальності ніяк не могло бути. Ще один обов'язковий елемент, що постійно нав'язується суспільству - одностатеві відносини і домінування їх прав. Це називається мультикультуральністю, але насправді це величезні проблеми, з якими американське суспільство намагається впоратись. Поки безрезультатно.
лк Показати IP 31 Травня 2020 00:45
Поддерживаю протестующих в их праве на демократию, американские ценности и свободные от лжи СМИ!»Как говорится "разом нас багато - нас не подолати"! Ну или "Слава афроамереканцям - героям слава"! Призываю власти США воздержатся от применения силы к мирным протестующим, выполнить ВСЕ их требования

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus