USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У США підстрелили чотирирічну племінницю Джорджа Флойда

5 Січня 2022 08:44
Поліція Флориди (США) розслідує стрілянину, внаслідок якої кульове поранення отримала чотирирічна племінниця Джорджа Флойда, після смерті якого у 2020 році США захлеснули масові протести. Про це повідомляє телеканал FOX9, передає УНН.

За даними поліції, невідомий зробив кілька пострілів по квартирі, коли всередині знаходилися четверо дорослих та двоє дітей.

Як уточнила телеканалу сестра Флойда Латонія, дівчинка отримала кульове поранення у живіт та кілька пробитих ребер. За її словами, лікарі не змогли оперативно прибути до місця злочину, тому батькові дівчинки довелося самостійно везти до лікарні. «Вона перенесла операцію, і, як кажуть, зараз у неї все гаразд, вона одужує», – додала Латонія.

Джордж Флойд помер під час жорсткого затримання поліцією 25 травня минулого року в Міннеаполісі. На оприлюднених відеокадрах було видно, як поліцейський Дерек Шовін близько дев’яти хвилин тримав коліном його шию, притиснуту до асфальту. Загибель Флойда стала резонансною справою у місті, де спалахнули масові протести, які потім перекинулися на всі Сполучені Штати у вигляді руху Black Lives Matter. Подібні протести також пройшли в інших країнах по всьому світу.

Після розтину, проведеного судмедекспертами округу Хеннепін, з'ясувалося, що Флойд був заражений коронавірусом. Лікарі також виявили в організмі загиблого наркотичні речовини. Імовірно, це були каннабіноїди, амфетамін і фентаніл.

Місто Міннеаполіс офіційно погодилося заплатити $27 мільйонів для врегулювання цивільного позову сім’ї Джорджа Флойда через його резонансну загибель під час затримання поліцією.

Після цього у США пройшла хвиля протестів проти расизму і поліцейського свавілля під гаслом Black Lives Matter, також було створено однойменний рух.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus