USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США відмовляються від послуг РФ під час космічних пусків

31 Травня 2019 09:58
Росія буде включена у список країн, чиїми послугами США припинять користуватись для здійснення комерційних космічних запусків. Документ оприлюднений в четвер, 30 травня, на сайті Федерального реєстру США з вказівкою, що дана заборона стосуватиметься всіх запусків після 31 грудня 2022 року, інформує DW.

До цього часу таке обмеження з боку США поширювалось на Китай, Північну Корею, а також «країни, які надають фінансову підтримку тероризму на державному рівні», до яких США відносять Іран, Судан і Сирію.

Реакція «Роскосмосу» на заборону США

У той же день на сайті «Роскосмосу» з’явилося повідомлення, в якому рішення Пентагону було названо «спробою позбавити американських виробників можливості працювати з російською ракетно-космічною галуззю».

«Державна корпорація» Роскосмос «засуджує це рішення військового відомства США і вважає його черговим проявом недобросовісної конкуренції Вашингтона на міжнародному ринку космічних послуг», – йдеться в документі. У «Роскосмосі» також наголошують, що рішення Пентагону негативно відобразиться на міжнародному співробітництві з організації регулярних запусків космічних апаратів на цільові орбіти на комерційній основі.

У 2018 році Росія вивела на орбіту кілька супутників Lemur-2, призначених для навігації суден та метеорологічних цілей. У 2017 році російська ракета-носій «Протон.М» вивела в космос американський супутник зв’язку Echostar-21. Російські космічні кораблі «Союз» використовуються для доставки астронавтів НАСА на МКС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Степан (крымчанин) Показати IP 31 Травня 2019 10:24
Отказываются с 2023 года. У них тоже импортозамещение.
! до Степан (крымчанин) Показати IP 31 Травня 2019 11:23
Росія, Судан, Сирія, Китай ... хахаха, оно всех переиграло, это многоходовочка.
777 Показати IP 31 Травня 2019 12:50
Нет у американцев двигателей и в ближайшей перспективе не просматривается даже.
333 до 777 Показати IP 31 Травня 2019 13:37
Ну ты и комик, чес слово. Ну не покупать же США двигатели у паРашки, котрые через раз взрываются или не взлетают. Да и ГЛАВНЫЙ ВОПРОС, ЭТО ФИНАНСИРОВАНИЕ ТЕРРОРИЗМА, - а паРашку никто финансировать не будет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus