USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США виділили Україні додаткові $155 млн для протидії РФ і зміцнення демократії

20 Квітня 2021 13:49
Сполучені Штати Америки через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосили про надання Україні додаткового фінансування на розвиток у розмірі $155 млн.

Про це «Європейській правді» у вівторок повідомили в посольстві США в Україні.

Додаткові ресурси будуть використані в цьому році для вирішення низки ключових питань.

Зокрема, $34 млн виділять на підтримку зростання економіки та поліпшення стану здоров’я українців – для підтримки відновлення України після пандемії COVID-19 шляхом поліпшення якості основних медичних послуг для українців; підвищення прозорості та розширення економічних можливостей у енергетиці, сільському господарстві та фінансовій галузі; надання допомоги у розвитку земельного ринку як рушія економічного зростання та надходження інвестицій у аграрний сектор.

$14 млн буде використано для вдосконалення заходів із протидії корупції – з метою підтримки реформ та забезпечення захисту антикорупційних інституцій; зменшення обсягів корупційних дій у сфері охорони здоров’я та надання Україні допомоги у закупівлі життєво необхідних лікарських засобів; підтримки подальшого розвитку платформ електронного врядування.

На протидію російській агресії передбачено 63 млн доларів США, зокрема, для захисту прав людини та забезпечення доступу до правосуддя українцям, що постраждали від агресії; для зниження енергетичної та економічної залежності України від Росії шляхом сприяння підключенню до енергетичної мережі Європи; розширення доступу громадян до якісної та об’єктивної інформації з метою протидії зловмисному впливу та дезінформації, підтримки євроінтеграції та посилення демократичних процесів в Україні.

На зміцнення демократії та врядування передбачено $44 млн. Кошти мають сприяти розширенню судової реформи; зміцненню новостворених об’єднаних територіальних громад та забезпеченню ширшого надання якісних послуг мешканцям; заохоченню молодіжного лідерства та інновацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
999 Показати IP 20 Квітня 2021 14:10
Цікаво, хто з наших чиновників, що перебувають зараз у владних структурах держави додумається визнати, якщо гроші не потраплять на зміцнення демократії, а на пряму будуть вкрадені та зупиняться в кишенях українських корупціонерів.
Анонім Показати IP 20 Квітня 2021 14:58
то дали чи позичили.? це ж велика різниця
Як казав яйканюх до Анонім Показати IP 20 Квітня 2021 20:09
Не вживайте слів "кредит чи позика", а виключно "допомога, підтримка..."
Мабуть Показати IP 20 Квітня 2021 17:46
За ці кошти будуть перекривати дах на казармі 2 мехбат 14 омбр бо дах 1 мехбату перекрили ще до нового року чи класти бруківку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus