USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

США виходять із ЮНЕСКО

12 Жовтня 2017 16:56
Сполучені Штати прийняли рішення про вихід з ЮНЕСКО. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

ЮНЕСКО, культурне та освітнє агентство ООН висловило жаль у четвер з приводу офіційного рішення Сполучених Штатів залишити організацію.

"Отримавши офіційне повідомлення Державного секретаря США, Рекса Тіллерсона, як Генеральний директор ЮНЕСКО я хочу висловити глибокий жаль з приводу рішення Сполучених Штатів Америки вийти з ЮНЕСКО", - заявила генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова в заяві.

Бокова додала, що рішення США ілюструє втрату багатосторонніх "відносин та сім'ї" ООН. Раніше Сполучені Штати скасували свій суттєвий бюджетний внесок до ЮНЕСКО в 2011 році, протестуючи проти рішення про надання палестинцям повноправного членства. Сполучені Штати, чий внесок в ЮНЕСКО складає близько $80 млн на рік, що становить близько п'ятої частини бюджету організації, все ще мають голосувати під час зустрічі виконавчої ради та, як очікується, будуть зберігати статус спостерігача в організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus