USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США визнали ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією: що це означає

20 Січня 2023 22:21
Вашингтон назвав ПВК «Вагнера» транснаціональною злочинною організацією. Тепер США планують ввести санкції проти приватної військової компанії Євгена Пригожина.

Згідно з даними Reuters, обмеження планують ввести вже наступного тижня, передає УНІАН.

«У координації з цим визначенням, наступного тижня ми також введемо додаткові санкції проти «Вагнер» та мережі її підтримки на декількох континентах. Ці дії визнають трансконтинентальну загрозу, яку представляє «Вагнер», в тому числі через його постійну серйозну злочинну діяльність», – йдеться в повідомленні.

Згідно з указом президента США Джо Байдена, визнання ПВК «Вагнера» транснаціональною злочинною організацією передбачає заморожування будь-яких активів в США та заборону для американців надавати кошти, товари або послуги для цієї ПВК.

«Цими та іншими діями ми хочемо звернутися до будь-якої компанії, яка розглядає можливість надання підтримки «Вагнеру», з таким меседжем: «Вагнер» – це злочинна організація, яка здійснює широкомасштабні звірства та порушення прав людини, і ми будемо невпинно працювати над тим, щоб ідентифікувати, підірвати, викривати та переслідувати тих, хто допомагає «Вагнеру», – підкреслюється в повідомленні.

Читати ще: Британська розвідка відзначила все більшу легітимізацію ПВК «Вагнер», яка стала ключовою у війні

Додамо, бойовики ПВК «Вагнер» активно застосовуються в боях в рамках війни Росії з Україною й становлять близько чверті від загального числа російських військ. Ватажок приватної військової кампанії Євген Пригожин активно набирає «гарматне м’ясо» в колоніях Росії.

Крім того, Москва нарощує діяльність ПВК «Вагнер» за межами України. Так, число операцій бойовиків зросло в Африці та Європі. Їх використовуються для придушення антиросійських настроїв й просування інтересів РФ.

Радник Держдепу США Дерек Чолле заявив, що Вашингтон працює над нейтралізацією діяльності ПВК «Вагнер» по всьому світу.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки заявили про роботу над нейтралізацією діяльності ПВК «Вагнер» по всьому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus