USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США заборонили розвідці передавати Україні частину інформації щодо РФ, – ЗМІ

12 Травня 2022 07:49
На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України США розробили вказівки по обміну розвідданими з Україною.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Washington Post.

Таке рішення було ухвалено США, щоб уникнути зростання напруженості у відносинах з Росією.

Внутрішня інструкція для працівників розвідки накладає дві заборони на відповідні типи інформації.

Одна з категорій заборони – обмін розвідданими стосується будь-якої інформації, яка допомогла б Україні атакувати російські об’єкти за її межами.

Мета заборони – утримати США від участі в можливих атаках , які «Україна може здійснити всередині Росії».

Зараз співпраця між Києвом і Вашингтоном щодо розвіданих включає інформацію про місце перебування і переміщення російських військ, яку Україна отримує «в режимі реального часу», супутникові знімки та звіти, зібрані з конфіденційних американських джерел в США.

Крім того, тепер США не зможуть надавати детальну інформацію, яка допомогла б Україні ліквідувати членів російського військового керівництва вищого рангу, в тому числі начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова і міністра оборони Сергія Шойгу.

Однак ця заборона не поширюється на російських генералів. Разом з тим, за словами американського високопоставленого чиновника, уряд США вирішив не надавати інформацію про їх місцезнаходження в Україні теж.

Як повідомляли, 9 травня президент США Байден підписав цей документ.

Закон покликаний прискорити передачу військової допомоги шляхом скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто безоплатно передавати озброєння за умови, що країна-одержувач заплатить пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 12 Травня 2022 09:21
То хай самі ідуть і воюють з кацапами нехер за спинами ховатися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus