USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

США готують до війни з Іраном бойових дельфінів

17 Січня 2012 12:17
Пентагон може відправити до Ормузької протоки, де загострюється конфлікт з Іраном, спеціальний загін дельфінів.

Про це повідомляє ТСН.

Як розповів адмірал у відставці Тім Кітінг, Міноборони США має у своєму розпорядженні загін «хвостатих спецназівців», які можуть розшукувати підводні міни, розвідувати місцевість і навіть знищувати ворожих диверсантів. Інших подробиці він не розкрив.

Однак багато фахівців на умовах анонімності підтвердили, що США вже більше 50 років використовує дельфінів для виявлення підводних озброєнь. Спеціально навчені тварини здатні не тільки знімати на камеру і передавати сигнал в комп'ютерні центри, а й нападати на ворога.

Дельфіни добре розпізнають команди «свій-чужий» і з легкістю виконують поставлені завдання. Це повідомлення стурбувало захисників тварин. Утім, військові, зі свого боку, запевняють, що тварини лише інформують про координати закладених бомб, не ризикуючи життям.

Ормузська протока, що розділяє Іран і Оман, є основною транспортною артерією, через яку здійснюють постачання нафти Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Кувейт та Ірак. З урахуванням особливої важливості цього морського шляху в регіоні постійно чергують військові кораблі США.

Нещодавно Тегеран пригрозив перекрити протоку в разі, якщо Захід за допомогою санкцій спробує заблокувати експорт іранської нафти. США відповіли, що не допустять перекриття протоки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патруль Показати IP 17 Січня 2012 15:37
Де кум, де коровай, де копиця сіна... Так само і тут: яке відношення мають бойові дельфіни до Волині???
дельфін Волині Показати IP 17 Січня 2012 19:34
я прописаний з кумом і стою в сквері....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus