USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стан доріг – проїжджий, но з трудом, - Кубіцький

17 Грудня 2012 16:25
Прибудинкові території та проїжджі вулиці у Луцьку намагатимуться «максимально» розчистити уже сьогодні.

Про це 17 грудня заявив Луцький міський голова Микола Романюк після наради з керівниками управлінь і відомств, міських комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність міста.

Під час наради про роботу «комунальників» відзвітувався директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Іван Кубіцький.

Так, з його слів, найбільшою проблемою залишається ситуація із транспортом, який водії паркують на узбіччях проїжджих вулиць. «Вулиця Конякіна і Федорова була забита транспортом. Я вже не говорю про Винниченка, про Грушевського», - зауважив Кубіцький. З його слів, така ж ситуація і з транспортом на проспекті Відродження. А проспект Соборності звузився за ніч через транспорт на узбіччях майже до однієї «колії».

«Техніка використовувалася неефективно, можливості прочистити дорогу не було. Зараз будемо намагатися максимально розчистити, особливо, де є електротранспорт, де є маршрутки. Не скрізь ми довели все до того, як би воно хотілося. Ситуація складна і дуже», - прокоментував головний «комунальник» міста.

«Це є однією із болючих проблем. Тому що автомобілі, які стоять на проїжджій частині, заважають тому, щоб можна було прочистити вулиці. Я розумію, що є такі прибудинкові території, де важко заїхати ще сьогодні. Але за сьогоднішній день це треба розчистити, щоб автомобілі не паркувалися», - зауважив своєю чергою Микола Романюк.

Тож, Кубіцький зазначив, що протягом трьох останніх днів основним завданням залишалося забезпечення пересування громадського транспорту основними проїжджими вулицями міста і доступності доїздів до медичних закладів.

«Вдалося втримати, хоча похвалитися особливо нічим на сьогоднішній день. Стан доріг такий, проїжджий, но з трудом. Але дороги всі розкриті, доїзд скрізь можливий», - додав він.

З його слів, є навіть проїзд на вулицях у так званому мікрорайоні Балка та Малоомелянівському масиві.

Кубіцький зазначив, що окрім техніки КП «Луцькспецкомунтранс» та тракторів ЖЕК-ів на луцьких дорогах працює ще 12 одиниць «сторонньої» техніки. Зокрема, із профільним транспортом, серед якого були автогрейдери, бульдозери та трактори, допомогли СУ-536, Луцькавтодор та волинські підприємці.

Окрім того, директор департаменту ЖКГ додав, що МНС-ники використали бульдозер, щоб розчистити проїзд у мікрорайоні біля Цукрового заводу і вулиці Мамсурова, а військовий аеродром Луцька надав роторний снігоочищувач, який працював в районі Набережної, Чернишевського та Карпенка-Карого.

«Як на мене, спрацювали нормально. Правда, всім дуже вдячний, що відгукнулися», - прокоментував Кубіцький.

Своєю чергою, директори луцьких ЖЕК-ів хоч і зазначили, що працюють, однак, додали, що трактори не справляються із величезними заметами, які утворилися на тротуарах. Мовляв, техніка не розрахована на «такий сніг». «Я розумію, що складно, я розумію, що не можемо пробитися. Але ми працюємо», - додав Кубіцький.

Ще однією проблемою, яку намагаються вирішити, - проїзд до Луцького комбінату хлібопродуктів №2. «Маємо пробитися до КХП №2, тому що там дуже складний проїзд», - зауважив головний «комунальник» Луцька.

Окрім чищення доріг працівники комунальних підприємств міста займаються також вирішенням проблем доїзду до контейнерів для сміття і розчисткою прибудинкових територій. Щодо цього Кубіцький зазначив, що вже почали працювати люди на 40-му кварталі і районі ДПЗ.

«Практично вчора вивіз сміття не робився, бо машини не могли заїхати», - прокоментував директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич. Однак, з його слів, наразі працюють бригади, які займаються цим. Також Кузьмич додав, що «комунальники» займаються і розчищенням доїзду до села Брище, де знаходиться міське сміттєзвалище.

Кубіцький також зазначив, що директори луцьких підприємств пообіцяли надати ще 6-7 одиниць профільної техніки. «Ми працюємо і маємо надію, що до години 12 що ще десь 6-7 одиниць техніки долучаться», - додав він.
«Слава Богу, погода стабілізувалася, немає заметілей і ми максимально за сьогоднішній день постараємося прибрати місто», - резюмував мер Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Чеширский Кот Показати IP 17 Грудня 2012 16:28
Все дороги? Вот ведь врет и не краснеет. Хотя, чего удивляться, ему ведь не впервой.
Петро Показати IP 17 Грудня 2012 16:33
Будь-ласка, прошу, почистіть в Стиарому місті, особливо вул. Караїмську, там неможливо пройти не те що проїхати. Дякую наперед.
Депутат Показати IP 17 Грудня 2012 16:56
Все правильно, почався робочий тиждень, можна чиновникам і наради проводити. А в неділю слабо було зібратися, Микола Ярославович?
Не вдупуТат до Депутат Показати IP 17 Грудня 2012 19:22
А не нити традиційно а зібратися і на округах проявити ініціативу, думаю люди б приєдналися. Але ж ні треба що понити поскаржитись і за рахунок когось себе похвалити, дармоїди-хитродупі!!!!!!!!
Чеширский Кот Показати IP 17 Грудня 2012 16:57
"Стан доріг – проїжджий, но з трудом". На ум пришла аналогия - беременная, но чуть-чуть.
Житель Луцка Показати IP 17 Грудня 2012 17:57
Весь городской совет и его, так называемые, коммунальные предприятия - сборище никчем, воров и взяточников, которые ни о чем кроме как "распила общака" не мыслят. Пора давно убедиться, что плохо городскому сообществу, то им приносит реальные блага. Они не могли не знать о снегопадах, которые начались еще в пятницу вечером. Три дня сыпал снег и ни кто ни чего не убирал. Это саботаж. Мало того, снег намерз на асфальт и к весне там будут ямы. Ямковый ремонт -"черная дыра" для местного бюджета, с другой стороны которой выходят "откаты" чиновникам. Этих Романюков и Кубицких нужно хотя бы публично высечь, а не вычитывать откровенную блажь на страницах "Волынских новостей".
Є до Житель Луцка Показати IP 19 Грудня 2012 12:39
Ніхто нічого не робить!!! І робити не буде!!! Бо у ЛУЦЬКУ 80% ДЕБІЛІВ!!! Роби - не роби! Для прикладу: ваня Вчора 11:31 Відповісти сьогодні один водій жеку вже ляща отримав коли проїзд від будинку загріб грейдером. вул. городецька
Я Показати IP 17 Грудня 2012 18:06
"Уважаемый"Николай Романюк снимите с занимаемых должностей тех персонажей которые в ответе за беспредел который творится на наших дорогах. Это будет единственный мужской поступок с вашей стороны.
Anonymouse до Я Показати IP 18 Грудня 2012 10:24
+100500 Давно пора Соколовську і Ко на*
XLL Показати IP 17 Грудня 2012 19:25
Где логика? Информация "Сьогодні, 16:25" уже давно стемнело и Кубицкий говорил, что техника к работе ночью не приспособлена! Хватит врать!!!
Житель 40-го кварталу до XLL Показати IP 18 Грудня 2012 10:21
Не пристосована бо за нічні години роботи треба платити то більшичко!
###### Показати IP 17 Грудня 2012 20:53
Хоч би зупинки почистили, а то в маршрутку неможливо зайти. Хоч скачи, хоч залітай.
цікавий Показати IP 17 Грудня 2012 21:00
видно наші чиновники на вулицю давно не виходили. навіть траси і то краще почищені ніж луцьк. стан доріг жахливий навіть в центрі, а за другорядні дороги взагалі не має чого говорити. хай беруть опати і ідуть відкидають, то хоч буде більше толку ніж оті наради проводити
не_EXPERT Показати IP 17 Грудня 2012 21:33
Задоволений тим, що не пишуть : "ЗИМА ПРИЙШЛА НЕОЧІКУВАНО".
лучанка Показати IP 17 Грудня 2012 22:17
ну почему же, опять зима пришла неожиданно- в декабре...
Banned Показати IP 17 Грудня 2012 22:27
Ну уроды чиновницкие взяточники позорные. Заедте в район 8го Марта. Чтоб вы скисли. Чтобы у вас всегда так почищено было уроды.
Сонька Золотая Ручка Показати IP 17 Грудня 2012 23:22
А слабо дворникам,жопам с метлой, лопаты в руки взять?!
* до Сонька Золотая Ручка Показати IP 18 Грудня 2012 09:17
і справді. тож нічого, шо двірники в нас - переважно жінки літнього віку.
Українець до Сонька Золотая Ручка Показати IP 18 Грудня 2012 09:42
Так двірників поскорочували сотнями,бо то бачте ХХ1 століття на дворі.Де ті коники,що вулиці замітали по ночах?
Міля Показати IP 18 Грудня 2012 07:31
Іхала до Горохова, дорога розчищена нормально. А шо у вашем Луцку плохо, тоді лопати у руки і вперед во главе Соколвской.
111 Показати IP 18 Грудня 2012 09:16
Ти така розумна, Сонька!!! Вони між іншим найбільше пашуть, бджілки. Іди поможи, візьми лопату, жопа!
лучанин Показати IP 18 Грудня 2012 09:51
Шановні керовніки, куди поділась техніка для вивозу снігу???
Житель 40-го кварталу Показати IP 18 Грудня 2012 09:59
Та шо вони хочуть з вулиць Федорова та Конякіна, там спецтехніки небуло зовсім, особливо у прибудинкових територіях, то де машину залишити? А тіттракторці що мали б прибирати - не справляються з шаром снігу який місцями становить 40-50см., грузнуть а потім,- О диво, піднімають ковш і їдуть геть!!!!! P.S. За що ми платим комунальникам, дорожникам, може щоб вони нам давали геніальні поради:- Просимо не виїзджати власним транспортом, а користуватись громадським, який до слова теж їздить не найкраще з тієї ж причини!!!
1 школа Показати IP 18 Грудня 2012 11:26
Розчистіть тротуар навпроти переходу 1 школи.Діти не можуть зайти на тротуар навпроти переходу.
Ліля Показати IP 18 Грудня 2012 11:42
АУУУУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!! Дев и хто бачив розчищені дороги Це що звітують для сліпих! Теремно вулиці зовсім нерозчищені а як швидкій добиратись в екстерних випадках, водіїв маршруткам як їздити????????? вулиці Вереснева, Мисливська зовсім нерозчищені, тільки люди стежку зробили. А звітувати ви гаразд!! Слідкуйте за тим що кажете шановні чиновники. А взагалі люди хто бачив на вулицях техніку щоб прибирала сніг, це щось з фантастичне, правда по Теремнівській до повороту до VIP персон дорогу розчистили, Сила і пан Климчук роботою комунальних служб задоволений
Андрій Показати IP 18 Грудня 2012 12:53
Блін, інших слів не має, поки люди у снігах в суботу і в неділю борсалися, наші вибрані мери на лижах каталися, їм бач но снігу захотілось. Коги і як ми з вами обираємо, я в шоці. Ні, рпав був Шевченко, який писав, що "НАШ НАРОД БИЮДЛО, НІМІ НА ПАНЩИНУ ІДУТЬ І ДІТОЧОК СВОЇХ НЕСУТЬ" підпишусь під кожним словиом з цих рядків.
Олена Показати IP 18 Грудня 2012 13:17
Завжди, завжди так було і буде - ВЛАДА погана а люди всі хороші, кого ще обіс*ати можна як не владу. На мою думку люди теж би могли взяти хоч трошки ініціативу в свої руки, порозчищати доїзди до будинків, смітників, поприбирати машини з проїзджої частини, які стоять там тижнями вкриті снігом. А таку кількість снігу фізично неможливо прибрати за 2 дні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus