USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Статок мільярдерів перевищив сукупний капітал 59% людства

20 Січня 2020 18:16
Мільярдери виявилися багатшими за 4,6 мільярда людей. Про це свідчить дослідження благодійної організації Oxfam, опубліковане в понеділок, 20 січня, передає Кореспондент.

Мільярдери володіють таким капіталом, як 4,6 мільярда людей разом узяті.

Якби людина щодня відкладала по 10 тисяч доларів з моменту будівництва єгипетських пірамід (XXVI століття до нашої ери), то до 2020 року її статок наблизився б лише до п’ятої частини середнього статку мільярдера, який входить у топ-5 найбагатших, підрахували експерти.

Сукупний капітал 22 найбагатших чоловіків еквівалентний статку всіх жінок Африки разом узятих. На думку дослідників, в основі такої нерівності лежить «збиткова і сексистська економічна система», оскільки більшістю мільярдерів є чоловіки, а жінки в сучасному світі займаються так званою неоплачуваною працею (домашнє прибирання, готування, догляд за дітьми, хворими та людьми похилого віку) і працюють на низькооплачуваних роботах.

Дослідники закликають світові уряди побудувати таку економічну систему, яка буде винагороджувати людей за працю, що приносить реальну користь суспільству, а не заохочувати нескінченну погоню за прибутком і багатством. Цього можна домогтися за рахунок інвестицій в національні системи охорони здоров’я і введення прогресивної шкали оподаткування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
куку Показати IP 20 Січня 2020 18:24
всеодно всіх грошей не заробиш
скептик Показати IP 20 Січня 2020 19:27
це ж так демократично !!!!!! нувориші купаються в золоті, народ - в злиднях
Українець Показати IP 20 Січня 2020 23:45
Людство себе знищує своїми ж руками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus