USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За останній рік війни збагатились всі українські мільярдери, крім Ігоря Коломойського

26 Жовтня 2017 17:01
Донецький бізнесмен Рінат Ахметов знову очолив список найбагатших українців, а президент Петро Порошенко повернув собі звання мільярдера.

Про це йдеться у рейтингу «ТОП-100 найбагатших українців», складеному журналом «Новое время» та інвестиційною компанією Dragon Capital, пише УНІАН.

Практично ніхто з великих капіталістів ще не повернувся до докризового рівня оцінки власних активів. Тим не менше, цього року Порошенко повернув собі звання мільярдера - вперше за чотири останні роки.

На першому місці, як і минулого року, опинився олігарх Рінат Ахметов. Його статки оцінюються в $6,9 млрд, що на 69% більше в порівнянні з минулим роком. Друге місце зайняв олігарх Віктор Пінчук ($1,4 млрд, +13%). Замикає першу трійку Костянтин Жеваго ($1,4 млрд, +209%).

В абсолютному значенні більше всіх примножив статки лідер рейтингу Ахметов - він став багатшим на $2,8 млрд, що дорівнює сукупним статкам Пінчука і Жеваго.

На четвертому місці рейтингу - нардеп Вадим Новинський ($1,2 млрд, +113%). А п'яту сходинку зайняв Петро Порошенко ($1 млрд, +7%).

Шосту сходинку рейтингу посів Ігор Коломойський ($1,0 млрд, -11%), а на сьомому місці - Геннадій Боголюбов ($763 млн, -9%).

Лідером за втратами в 2017-му став Коломойський, який втратив за рік $129 млн і ледь не залишив лігу українських доларових мільярдерів. Падіння могло виявитися і більшим, проте зростання цін на руду й метали стало драйвером зростання капіталізації феросплавних заводів і Криворізького залізорудного комбінату.

Замикають першу десятку рейтингу олігархи Дмитро Фірташ ($746 млн, +14%), Юрій Косюк ($693 млн., +10%), Олександр і Галина Гереги ($688 млн, +5%).

Загальні статки першої десятки рейтингу, таким чином, становлять 15,8 мільярдів доларів.

Як відзначає видання, за 11 років існування рейтингу структура українського капіталізму не зазнала істотних змін. «Які б потрясіння ні переживала країна, економічні пропорції монументальні: Рінат Ахметов - завжди перший, а інші особи з верхньої частини списку лише міняються місцями один з одним», - пише "Новое время".

«Такий результат говорить про те, що національна економіка все ще сконцентрована в руках невеликої групи осіб», - йдеться в матеріалі журналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 26 Жовтня 2017 18:42
Я в шоці! Людям копійки до пенсії а їм мільярди. Де справедливість? Га? Чого Порошенко займається бізнесом? Йому ж не можна!
Співчуваю... до АНАТОЛЬ_ Показати IP 26 Жовтня 2017 19:42
Він же Порошенко, а не Трамп. Йому все можна.. Крім шоколаду.
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2017 22:09
всі їх плюси - це обвал гривні і високі тарифи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus