USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Степанов пояснив, що робити українцям, які повернулися з країн «червоної» зони

29 Липня 2020 08:45
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про алгоритм повернення українців з країн, де багато хворих на коронавірус.

Про це він розповів в ефірі «Сніданку з 1+1», передає ТСН.

Ведучий запитав у міністра, що відбувається, коли українець прибуває з країни, яка визначена, як країна червоної зони з кількості хворих на коронавірус.

«Вчора МОЗ розширило список «червоної» зони. Туди потрапила Болгарія, Румунія і Албанія. З Албанії зі зйомок поверталися наші колег Єгор і Неля. В Борисполі немає жодних кордонів, медпрацівників немає, аеропорт пустий. Вони просто пройшли і поїхали по домівках. Тести вони зроблять самостійно. Рішення МОЗ не реалізовується. Поясніть», – попросив ведучий.

«Аеропорт «Бориспіль» нам не належить. Це інше підпорядкування. МОЗ визначає перелік країн, які увійшли до червоної або зеленої зони. Там дуже чіткий показник щодо захворюваності, рівня активних хворих. Ми потім даємо відповідь на цю інформацію після визначення. Далі є інші служби, які відповідають. Чітко прописаний алгоритм, що роблять люди, які прилітають з червоної зони. На прикордонній службі вони мають встановити додаток «Дій вдома», для зручності наших громадян ми ввели додаткову опцію – зробити ПЛР-Тест, перелік лабораторій є на сайті МОЗ. Відразу ця інформація передається до поліції, і людина знімається з контролю в додатку «Дій вдома», – відповів глава МОЗ.

За словами Степанова, він поцікавиться у колег, чому відбуваються збої, чому не встановили додаток «Дій вдома».

«Наші завдання встановити ці правила, визначати країни», – пояснив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Добрий Показати IP 29 Липня 2020 09:42
Ніц не ферштейн
Саша Показати IP 29 Липня 2020 10:21
"«Аеропорт «Бориспіль» нам не належить. Це інше підпорядкування. "- як це розуміти? Аеропорт це окрема країна в країні, де закони України недіють?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus