USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві

11 Червня 2020 14:18
Активісту Сергію Стерненку повідомили про підозру за статтями «умисне вбивство» та «незаконне носіння холодної зброї».

Про це він написав у Facebook, пише Укрінформ.

«Мені повідомили про підозру по ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 263 – умисне вбивство та «незаконне» носіння холодної зброї», – написав Стерненко.

Він також підкреслив, що вбивства не скоював.

«Не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше сам і визнав, коли повідомив про підозри нападникам», – заявив активіст.

Щодо ножа, то, за його словами, декілька експертиз встановили, що він не є холодною зброєю.

Увечері 24 травня 2018 року двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка та його дівчину. Відбиваючись від нападників, він смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення були і в самого Стерненка, і в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала і відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше – державну охорону.

Щодо фактів нападів на Стерненка здійснюється процесуальне керівництво у трьох кримінальних провадженнях, ще за одним обвинувальний акт щодо підозрюваного нападника спрямовано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Богдан Сташинський Показати IP 11 Червня 2020 14:40
Повинен сидіти у тюрмі !!!
Павло до Богдан Сташинський Показати IP 11 Червня 2020 14:56
Мені одне цікаво, щоб ти казав, аби на тебе зробили 3 замахи на життя!!! Хоча що з тобою говорити прокремлівським ботом. P.S. А по Стерненку це, як лакмусовий папірець, виходить, що якщо ти проста людина то тебе мають вбити і тільки тоді ти "може правий"!!! Ось така чудова діюча влада.
Kлава до Павло Показати IP 11 Червня 2020 16:02
Це умисне вбивство !!! Яке зробив уродженець Одеської області, обвинувачений і підсудний в кримінальних провадженнях про вимагання, розбій, обороті наркотиків, тортурах і викраданні людини - гр. Стерненко, 1995 р.н.
Народна прокуратура Показати IP 11 Червня 2020 15:17
Бреше Стерненко. Необхідна оборона має свої межі і закінчується тоді, коли припиняється напад. Та й під час самого нападу оборона має бути адекватною йому. Наприклад, коли вам дали "щигля", не можна у відповідь ламати руку чи штрикати ножем. Так трактує закон, а не слідчий чи прокурор. І не думаю, що підозру в носінні холодної зброї оголошували б, якби відповідна експертиза це спростовувала.
++ до Народна прокуратура Показати IP 11 Червня 2020 18:48
Проблема в тому, що йому інкримінують статтю 115 яка явно не вписується в його випадок. Як собі це уявляєте, Стерненко спланував вбивство, взяв з собою на справу пакет з продуктами і свою дівчину? Це смішно. Стаття 118 сюди більше підходить, але ще потрібно доказати, що він перевищив межі необхідної оборони або заходи, необхідні для затримання злочинця. А судячи зі статури потерпілого, його так просто було не затримати.
Андрей Показати IP 11 Червня 2020 15:57
Нужно провести убийцу именно через публичный и состязательный судебный процесс. Только через публичность и раскрытие для общества данных экспертиз и других доказательств можно поместить этого убийцу под стражу и закрыть рот защищающим его и финансируемым из третьих стран фондам, партиям Порошенко и Вакарчука, одиозной Супрун и другим ворам и моральным ур*дам. Ждём судебное заседание по мере пресечения и выражаем надежду, что информация о том, что за это умышленное убийство прокуроры Венедиктовой планируют инициировать убийце домашний арест является слухами.
Семен Показати IP 11 Червня 2020 16:41
Суцільна вата...
Геніе до Семен Показати IP 11 Червня 2020 20:00
А ти - томпон ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus