USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Стежками героїв»: на Волині відбулися обласні змагання з пішого мандрівництва

7 Квітня 2024 19:24
У Колках та на околицях селища відбулися обласні змагання з пішого мандрівництва «Стежками Героїв».

У них взяли участь 102 команди з усіх громад Волині, це 612 учасників, розповіла Суспільному співорганізаторка змагань Катерина Павлюк.

З її слів, команди з п’яти учасників та тренера самостійно складали маршрут, яким рухалися, дорогою фотографувалися поблизу визначних місць, на фініші демонстрували свої результати. Катерина Павлюк розповіла, що маршрути прокладено через територію Колківської громади, де з квітня до листопада 1943 року діяла Колківська повстанська республіка.

«Діти, мандруючи Колками, Старосіллям, а також околицями лісовими, зможуть почерпнути інформацію про історичні моменти, що стосуються цієї землі. Разом з тим, вони можуть відпрацювати елементи топографії та орієнтування», – зазначає співорганізаторка змагань.
На подолання маршрутів команди мали від двох до трьох годин, залежно від віку учасників та протяжності шляху.

Команда Затурцівської громади обрала найдовший маршрут, каже учасник Іван Шумчук.
«У нас команда добре підготовлена, ми обрали маршрут протяжністю понад 10 км. Є багато болотяних водойм, полів. Маршрут досить цікавий», – каже хлопець.

Читати ще: «Рух заради здоров’я»: у Луцьку – забіг з нагоди Міжнародного дня спорту. Фото

Змагання стартували опівдні. Перша локація – пам’ятник засновнику Колок, князю Роману Мстиславовичу. Тут команди зробили перші світлини. Далі кожна побігла своїм маршрутом, каже тренер команди Любешівської громади Григорій Швайко.
Уперше на змаганнях з пішого мандрівництва ввели елементи туризму, а саме – «паралельні мотузки» та «підйом вгору», цей вид проходили два учасники, каже тренерка команди з села Раків Ліс Камінь-Каширської громади Юлія Давидюк.

Усього на мапі, запропонованій командам, організатори позначили 60 місць, де дислокувалися повстанці, проходили вишколи, воювали, додала Катерина Павлюк.
Змагання тривали протягом трьох годин. Переможцями у різних категоріях стали команди Старовижівської громади, Луцького ліцею №11, Боратинської громади та команда студентів ВНУ імені Лесі Українки. Протягом дня працівники відділення поліції Ківерців забезпечували охорону публічного порядку та безпеку руху, повідомив поліцейській офіцер громади Андрій Єфімов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus