USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стіни були всіяні тріщинами та грибком: на Волині капітально відремонтували дах будинку культури

25 Січня 2022 23:45
У селі Сереховичі через поганий дах руйнувався будинок культури. Стіни були всіяні тріщинами та грибком. Через погану покрівлю і її дороговартісний ремонт нічого облаштувати всередині не вдавалося. У великій будівлі не було нічого, окрім сільради та бібліотеки.

Та зараз ситуація зовсім інша, йдеться у сюжеті 12 каналу.

Тепер тут надають усі можливі послуги ЦНАПу. Сюди навіть приїжджають із усіх ближніх сіл, розповідає працівниця центру Катерина Крайник, яка раніше була методисткою сільради у цьому самому приміщенні. Його переобладнали після ремонту, адже раніше бодай щось облаштувати тут було важко через жахливі умови.

«Як і в усіх радянських будівлях: пофарбовані стіни, дах та стеля потребували капітального ремонту», – розповідає пані Катерина.

Не було у приміщенні й опалення. І попри те, що будівля велика і селу однозначно потрібна, її не ремонтували. Адже через проблеми із дахом, який протікав, всередині не було й сенсу щось робити.

Відремонтувати дах самотужки, ділиться голова громади, хоч і хотіли, та не змогли б. Адже сума для місцевого бюджету непідйомна. Врятувати будинок культури вдалося завдяки розподілу субвенції на соцеконом.

«Було звернення до депутата Верховної Ради Степана Івахіва, який вже неодноразово з нами плідно працював. Ми дуже задоволені його роботою. Він відгукнувся на пропозицію. І майже півмільйона він дав», – сказав голова Сереховичівскої громади Ростислав Шиманський.

Після капітальної реконструкції даху на стінах більше немає грибка, у приміщенні нарешті зробили опалення, облаштували один із перших у волинських селах ЦНАПів. Ба більше: тут планують реконструювати ще один зал, аби в Сереховичах з’явився сучасний спортивний комплекс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus