USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Завдяки ініціативі громади у Ветлах – нова школа й будинок культури

18 Серпня 2016 11:11
Два роки мешканці села Ветли чекали на будинок культури і лише цього року будівлю здали в експлуатацію. У приміщенні розташований цілий комплекс – сільська бібліотека, АТС, клуб, відділення поштового зв’язку. Це далеко не всі проблеми, які потребують вирішення, - йдеться на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

У Ветлах Любешівського району проживає майже дві тисячі людей. Громада тут ініціативна – через їх наполегливість село розвивається, у ньому залишається молодь, підростають діти. Тішаться ветляни новою, сучасною школою, яка розташована у центрі села.

Нещодавно ініціативна громада звернулася у Любешівське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» з проханням посприяти у придбані портативного звукового комплексу для актової зали. Вже з 1 вересня школярі зможуть розвивати музичні та акторські здібності за допомогою сучасної апаратури.

«У школі проводиться дуже багато культурно-масових заходів: концерти, дискотеки молодіжні, тематичні вечори, а озвучення не було. Це була дійсно нагальна проблема, яку Фонд вирішив спільно із громадою села, – зазначає керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Любешівському районі Сергій Неймарк.
Заступник директора з виховної роботи Наталія Корсак висловила подяку Фонду за те, що він посприяв у вирішенні проблеми. Жінка переконана, за допомогою нового звукового комплексу вдасться розвивати юні таланти Ветлів. А обдарованих дітей у селі чимало.

Школа – не єдиний об’єкт у Ветлах, якому допоміг Фонд «Тільки разом». Довгий час проблемою для сільського голови Любові Павлік був будинок культури та амбулаторія загальної практики сімейної медицини, будівництво яких розпочали ще 2007-го року. Тоді й виникли проблеми із документами, адже будівля «виросла» незаконно.
«Коли вже будинок культури був готовий, я звернулася в районну раду і адміністрацію до наших голів з проханням допомогти виготовити технічну документацію будівництво, та мені було відмовлено», – каже Любов Павлік.
Від безвиході за допомогою в оформленні документів на будинок культури та амбулаторібю селяни звернулися до Ігоря Палиці. Результат не забарився.

«Дякую Фонду Ігоря Палиці за допомогу в оформленні технічної документації. На даний час сільська рада зробила грошову оцінку приміщення, і поставила його на баланс», – констатує Ветлівський сільський голова.

Ініціативна громада й надалі працює над проектами, мета яких поліпшити життя у селі. Результати співпраці ветлівської громади з представництвом Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» яскравий приклад того, як спільними зусиллями можна змінити Волинь на краще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
DEXTER Показати IP 18 Серпня 2016 11:35
Мартинюк МОЛОДЕЦЬ!!!!!
полишук Показати IP 18 Серпня 2016 11:50
То нам компенсація за прой........держ кордон.
полюх Показати IP 18 Серпня 2016 19:31
мартинюк за стільки років хоч для свого села щось зробив
Правда Показати IP 20 Серпня 2016 21:00
І школу і будинок культури і амбулаторію побудували завдяки Адаму Мартинюку а Палиця допоміг лише з технічною документацією на будинок культури а статтю написали як сенсацію, ніби Палиця щось зробив. Не дуріть людей а Любі Павлік треба спростовувати такі перекручення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus