USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стрілянину біля синагоги в Німеччині кваліфікували як правоекстремістський теракт

11 Жовтня 2019 09:13
Федеральний уряд Німеччини і прокуратура кваліфікували стрілянину біля синагоги в Галле як правоекстремістський теракт.

Генеральний прокурор при Верховному суді Петер Франк заявив, що стрілець хотів влаштувати масове вбивство в синагозі та викликати міжнародний резонанс, повідомляє DW.

Зараз 27-річного Штефана Б. звинувачують у подвійному вбивстві та замаху на вбивство ще в девʼяти випадках. В його авто знайшли вибухові пристрої, які разом містили 4 кг вибухівки. За версією слідства, спочатку стрілець спробував потрапити в синагогу, де на той момент з нагоди єврейського свята Йом-Кіпур («Судний день)» перебували понад 50 осіб. Проте двері були замкнені, і нападник не зміг прорватися всередину. Після цього він влаштував стрілянину на вулиці.

Нагадаємо, 9 жовтня в Галле біля синагоги невідомий відкрив стрілянину з автомата, внаслідок чого на місці загинули чоловік та жінка, а також були поранені ще кілька людей. У цьому ж місті на єврейському кладовищі невідомі кинули гранату. Пізніше стало відомо, що стрілець відкрив вогонь також по турецькій закусочній. Він транслював напад в інтернеті.

Після стрілянини Стефан Б. намагався втекти на автомобілі, але потрапив у ДТП. Зараз він перебуває в лікарні з двома вогнепальними пораненнями в шию, які отримав під час перестрілки з поліцейськими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Арафат Показати IP 11 Жовтня 2019 09:19
Висловлюю глибоку стурбованість та занепокоєння

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus