USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Студентам зменшили стипендію

24 Липня 2012 10:01
Виплати деяким студентам зменшаться з 800 до 530 гривень.

Про це пише ТСН з посиланням на студентську профспілку.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку індексації доходів громадян, у тому числі стипендій, що призведе до їх зменшення у півтора рази.

У постанові уряду №526 від 13 червня зазначено, що «обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації стипендії здійснюється, починаючи з місяця, в якому її призначено». Таким чином, студенти 1 курсу бакалаврату та спеціалітету або магістратури, які нині отримують 720-800 гривень, відповідно до нової постанови, втрачають індексовану надбавку і відтепер отримуватимуть лише базову стипендію обсягом 530 гривень.

У разі, коли особа не отримувала стипендію або втратила право на її призначення, а в подальшому стипендія їй була знову або вперше призначена (за результатами наступного семестрового контролю, через переведення на навчання за державним замовленням, появу підстав для призначення соціальної стипендії, поновлення на навчання тощо), обчислення індексу споживчих цін здійснюється з місяця призначення стипендії.

Нагадаємо, що останнє підвищення базової академічної стипендії ‒ до 530 гривень ‒ відбулося у вересні 2008. За 4 роки збільшувалась тільки індексація, що враховує рівень інфляції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
студент Показати IP 24 Липня 2012 10:31
Ну і піпець! Студенти так проголосують - мало не здасться! Це ж треба додуматись? Призначену у 2008 зменшити??? А ціни з того часу зменьшились??? Ну будуть мати!!!
Лучанка Показати IP 24 Липня 2012 12:05
Правильно.Не може студент одержувати стипендію, таку як одержують люди зарплату і пенсію.Ми проплатили по 30 років податки, щоб одержувати таку мізерію, а ви ні копійки- це все рахунок нас,платників податків. Якщо у вас така стипендія ,то в нас повинна бути пенсія 3000 тисячі і зарплата.
Лучанці до Лучанка Показати IP 24 Липня 2012 14:56
Ви знаєте що таке на сьогоднішній день 100 доларів на місяць? Взагалі, українці заздрісні і жадібні...
МиколаЙЧИК до Лучанка Показати IP 24 Липня 2012 15:22
Шановна Лучанка,я як студент хотів би сказати декілька слів.По-перше стипендія була завжди і коли Ви вчились.Як Ви пишете, що проплатили податки 30 років, ну і що.Всі платять, і ми , майбутні спеціалісти будемо платити податки, і всі інші побори держави, і у пенсійний фонд для ВАС.А якщо студент як я на державній формі навчання без допомоги батьків оплачує плату за квартиру, а ще харчування, і інше.Нехай ще підзаробітки і в сумі менше 1000 грн виходить на місяць.Шановна пані,якщо Ви пенсіонерка, то напевне, їздите в громадському транспорті безкоштовно, а студенти платять, хоч і 50% суми.А за які "заслуги" ви пенсіонери маєте пільги на проїзд?В жодній країні немає такого, ну окрім інших верств населення, як ветерани, інваліди, чорнобильці, щоб пенсіонери їздили безкоштовно.Зайдеш в тролейбус, а він повністю набитий пенсіонерами, здоровими жінками і чоловіками, які на дачу по 2 рази на день катаються, на базар по 3 рази на день за хлібом їздять.Так що Ви шановна пані не будьте упередженою до такої верстви як "студенти", бо напевне і у Вашій сім"ї є сдудент?Щасти Вам!!!!
ПАВЛІК МАРОЗОВ Показати IP 24 Липня 2012 15:51
після цього УСІ без виключення студенти просто ЗОБОВ'ЯЗАНІ НЕ ГОЛОСУВАТИ ЗА ПАРТІЮ РИГІОНІВ ТА ЇХ ХОЛУЇВ -- КОМУНЯК , НАРОДНУ ПАРТІЮ ТА ВСЯЧЕСЬКИХ ТУШОК ПО МАЖОРИТАРНИХ ОКРУГАХ!
Я Показати IP 24 Липня 2012 16:12
Молодець, Миколайчик! Повністю згоден з тобою - це абсурд))))))
andriy1983 Показати IP 24 Липня 2012 16:43
Мінімальна зарплата 1100 грн - за вирахуванням усіх податків вийде десь приблизно 900 грн. Це людина кожного дня з 8 до 17 ходить на роботу і працює. Як може працююча людина і студент отримувати одинаковий заробіток??? Я сам був студентом і навчався як на платній так і на державній формі навчання. І стипендію певний час отримував, але шановний миколаЙЧИК квартиру і харчування стипендія мені забезпечити не могла. Я не проти того щоб у вас була велика стипендія більша ніж свого часу у мене. Я проти того щоб ваша стипендія була рівною зарплатам людей які щоденно ходять на роботу.
кошмар Показати IP 24 Липня 2012 21:36
Якщо вони на це пішли, то вони вжет знають, як за вас проголосувати. Проголосують і наберуть. Цього замало. Будучи студентом тихо-бідно з гуртожитком можна було прожити на стипендію. Щоб повести дівчину в кіно чи купити пляшку, теба було йти на вагони чи їхати сапрати буряки в неділю, бо по суботах вчилися. І це не аргумент, що стипендія завелика, ні, шановні, питайте в роботодавців, чого зарплата така мала чи пенсія. Питайте, коли повернуть створене нашою багаторічною працею з офшорів. Нічого до дітей чіплятися. Студенти не винні. І вся надія на них, що вони не захочуть працювати на ваші 1100. А вам і ті уріжуть і ви сидітимете мовчки.
віталій до кошмар Показати IP 8 Серпня 2012 14:47
а я сумніваюсь що за 800 грн можна зняти картиру ще й щоб на хорчі вистачило ?? проте сам по-собі знаю що на навчанння - хоч і безкоштовне потрібна також хороша фін підтримка чи ви думаєте що в наш час навчання як при ссср !?? зара потрібно робити купу усіляких електронних посібників роздруковувати проекти курсові а гроші де взяти ?? і притому стипендії не надаються просто-так на них треба добре відучитися! потратити купу часу! а держава хоче щоб були нові свіжі кадри - інженери , робітники!?? а навчання коштую гроші а де їх взяти ?? а батьки заробляють по 1500 грн то що ?? цього вистачить ? а 500-600грн на комун послуги? а на харчуванння? - і того не вистачить! робіть висновки про стипендії самі! 500-копійки ( і доречі я не знаю у яких містах для студентів діють знижки на проїзд??!)
Богдан Показати IP 27 Липня 2012 14:11
ну то в голву невкладається!!правильно ми не пенсіонери!!!тим весь час піднімають і піднімають а ти і за проїзд плати повний бо троль 1 на пів години !уроди
Надія Показати IP 27 Липня 2012 18:38
самі б попробували прожити на 500грн в гуртожитку,харчуватись,їздити кожного дня на громадському транспорті,ксерити величезну кількість матеріалу для навчання,купувати підручники і давати кожному викладачеві хабар для того щоб та нещасна стипендія була!!!Табачник радить затягнути пояси - йому б врізали його незліченну зарплатню,хай би затягував пояс!!вже не знають кого би то ще обдерти!!
Джонні Лєнковіч Показати IP 6 Серпня 2012 12:59
От як ми маємо прожити в чужому місті на таку мізерну сумму?Та на одне харчування в місяць піде чи не більше!!!Гаразд,я погоджуся на таку стипендію,але тільки після того,як політикам теж позрізають їх зарплати у півтора рази!А що,справедливо!Пробачте,але мені хочеться матюкатись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus