USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Субсидію можуть втратити 2 млн сімей

28 Квітня 2018 18:38
У наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватися живими грошима. Норми споживання газу скоротять, а українцям з великими квартирами знижку не даватимуть взагалі.

Перед монетизацією також проведеться перевірка для того, щоб вирішити, кому субсидія дійсно потрібна. Без знижки можуть залишитися близько 2 млн сімей. Решті доведеться або економити, або платити більше, пише "Обозреватель".

З 1 травня 2018 соціальна норма на газове опалення буде наближена до "реальних обсягів споживання", заявляють в уряді. Газова норма складе 4,5 м3 на 1 м2 площі, електроопалення - 30 кВт на 1 м2 площі. В минулому опалювальному сезоні субсидія покривала 5 кубометрів газу на опалення одного квадратного метра житла. При призначенні субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більше як на 30%.

Відтепер якщо у власності сім'ї є автомобіль, якому менше п'яти років, крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначать. Доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, необхідно буде також вказувати в деклараціях.

З 1 травня 2018 діє ще одне нове правило: субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку - 200 кв. м. Виняток - дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї.

Переселенці відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла - на підставі заяви та декларації, із зазначенням складу домогосподарства. Заява стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов, а сам акт про обстеження - підставою для призначення субсидії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
податкова Показати IP 28 Квітня 2018 19:21
Доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, необхідно буде також вказувати в деклараціях. А що раніше не треба було показувати доходи про оренду житла а тільки з 1 травня???
123 Показати IP 28 Квітня 2018 20:13
В розрахунок береться яка площа? Загальна площа забудови? Чи житлова площа? Хто знає , дайте будь ласка відповідь
К.лучанин Показати IP 28 Квітня 2018 20:59
Ото заживемо по НОВОМУ! І ця влада ще й розраховує на перемогу на виборах 2019р? Ціна газу підвищиться майже у 2рази, про це заявили і українці стануть ще біднішими . Не дивлячись на субсидії українці стануть платити більше і частина населення , особливо пенсіонери ( нещасні люди в УКРАЇНІ!) стане НЕПЛАТЕСПРОМОЖНОЮ! Зима на зиму ніяк не схожа ! Якщо морози будуть до -20град. - витрати газу зростуть і хату цією соціальною нормою не нагрієш, а ще в кого малі діти , то взагалі -катастрофа.Почнуть хворіти. Тепер бігом до лікаря з допомогою, а там в результаті медреформи Супрун черги. В цьому році скільки смертей зареєстровано по халатності медиків. Влада знищує свій нарід свідомо! Значить треба її посилати у 2019р туди , де МАКАР телят не пас !
Анонім до К.лучанин Показати IP 28 Квітня 2018 22:42
Дядя, якщо ти маєш гроші на нове авто, то чому не хочеш платити за комуналку? Субсидії це не з кишені депутатів і президента. Це з моєї кишені. Я плачу податки, щоб тобі хитрозадому виплачували субсидію. Я плачу податки, щоб батькам хитрунів, які стоять на ринку і не платять податки виплачували пенсію? Вчіться жити за свій рахунок і платити за себе.
К.лучанин до Анонім Показати IP 29 Квітня 2018 12:01
Слухай , хитрозадий АНОНІМе, не махай своїми податками як прапором! Враження таке, що ти єдиний в Україні платиш один за всіх податки! НЕ ХАМИ коли не знаєш співрозмовника. Культури ,знань та виховання тобі явно бракує . Президент, депутати на УТРИМАННІ народу і з твоїх нікчемних "податків" " Це тобі "розумнику" , думаю зрозуміло! Ти ,я бачу. просто кнопкодав диванний. В УКраїні ,ті хто сидить на газовій трубі косить собі велике бабло , яке тобі і не снилось. Ти що ,їх захищаєш цих злодіїв -олігархів? Газу власного видобування цілком вистачає для населення України , Ти це знаєш чи ні, тролісте? Не зважаючи на походження , кожен доживе до старості і пенсійного віку і ти теж АНОНІМе ! Побачу , як ти тоді будеш говорити про свої податки, якщо здоровя збережеш до пенсії після медичної реформи.
Андрій Показати IP 28 Квітня 2018 23:09
Це вам не Азіров, Янукович і "прочіє папєрєднікі", йдіть на Майдан проявляйте своє невдоволення...
вітьок Показати IP 26 Вересня 2018 15:08
всі на майдан скидати цю керівну гидоту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus