USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Суд Гааги видав ордер на арешт Путіна

17 Березня 2023 17:25
Міжнародний кримінальний суд у Гаазі в п’ятницю, 17 березня, видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна, якого звинувачують у скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Про це повідомляє пресслужба МУС.

Також вони видали ордер на арешт уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової.

У МКС заявили, що Путін і Бєлова, «імовірно, несуть відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України на територію Росії» з 24 лютого 2022 року.

«Є підстави вважати, що пан Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезгадані злочини», – сказано в повідомленні.

Суд вирішив, що ордери є секретними для захисту жертв і свідків, а також для забезпечення безпеки розслідування.

«Проте, з огляду на те, що поведінка, що розглядається в даній ситуації, імовірно, триває, і що інформування громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшому вчиненню злочинів», – йдеться в повідомленні.
Президент МКС Петро Гофманський заявив, що виконання залежить від міжнародного співробітництва.

«Судді видали ордер на арешт (Путіна і Львової-Бєлової, – ред.). Їхнє виконання залежить від міжнародного співробітництва», – заявив він.

Ситуацію вже прокоментував Генеральний прокурор України Андрій Костін.

«За межами РФ Путіна мають заарештувати та передати до суду. А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів. Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності. Це історичне рішення для України та всієї системи міжнародного права», – йдеться у заяві Костіна.

Зафіксовано депортацію понад 16 тис. дітей з Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Але реальна цифра може бути значно більшою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Maха Показати IP 17 Березня 2023 18:24
от і цікаво чим перша подорож пуйла закінчиться.?
Анонім до Maха Показати IP 18 Березня 2023 09:22
А він до цього кудись подорожував у країни, де той суд має силу? Ще хіба що до спеціальної воєнної війни
Анонім Показати IP 17 Березня 2023 19:06
Доволі неочікувано швидко. Невже вони настільки впевнені, що його ніхто не передасть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus