USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експрокурор трибуналу ООН закликає видати ордер на арешт Путіна

3 Квітня 2022 08:15
Колишній прокурор трибуналу ООН Карла дель Понте, яка виступала у справах геноциду в Руанді та Югославії, закликала видати ордер на арешт російського президента Володимира Путіна.

Про це вона заявила в інтерв’ю Le Temps, передає УНІАН.

Карла дель Понте назвала главу Кремля воєнним злочинцем, якого треба негайно притягнути до кримінальної відповідальності за воєнні злочини.

З цією метою вона закликала своїх колег видати ордер на арешт Путіна.

«Це єдиний чинний інструмент, який дозволяє арештувати винуватця у воєнному злочині й віддати його під трибунал. Видання ордера не означає, що його арештують: якщо він залишиться у Росії – це ніколи не станеться. Проте він не зможе покинути країну, і це вже буде важливим сигналом того, що проти нього виступають», – сказала прокурор.

За її словами, слідство має знайти докази, які викриватимуть високопоставлених політичних і військових керівників.

Проте у правоохоронців можуть виникнути складнощі, щоб дістатися верхівки ієрархічного ланцюга. В такому випадку слідство має встановити, хто віддавав накази і планував злочини.

Читати ще: Росія не братиме до уваги рішення міжнародного суду ООН, – Пєсков

16 березня суд у Гаазі постановив, щоб Росія негайно припинила війну проти України. Водночас судді відкинули пропагандистську тезу росіян, якою вони спекулювали перед вторгненням, про нібито геноцид російськомовних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus