USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Суд оштрафував директорку волинського ліцею, яка проігнорувала булінг учня

22 Березня 2023 20:27
Райсуд на Волині оштрафував директорку Іваничівського ліцею №1 Марію Шевчик за те, що вона не повідомила поліцію про випадок булінгу в школі. До жінки звернулася матір десятикласника, якого в соцмережах цькували учні школи, зокрема поширювали про нього принизливі відео.

Згідно з наказом Міністерства освіти, директорка після цього в межах доби мала б звернутися до поліції, однак цього не зробила. Тож жінку оштрафували на 850 грн, інформує Zahid.net.

Як йдеться у постанові Іваничівського райсуду, до директорки та класного керівника матір десятикласника зверталась ще у вересні минулого року. Спочатку вона лише розповіла про проблему і показала скріншоти відео з TikTok, на яких принижували її сина. Учителі пообіцяли все з’ясувати, але після цього булінг лише посилився. Жінка зазначає, що цькували школяра і вчителі. Тож у листопаді вона написала заяву в поліцію.

Пізніше до школи прийшов правоохоронець та провів бесіду з дітьми щодо булінгу. Після цього батьки восьмикласниць і семикласниць написали п’ять письмових заяв на ім'я директорки, де стверджували, що десятикласник насправді сам булив їхніх дітей. На підтвердження вони показали листування з нецензурною лексикою.

Школа скликала комісію, туди запросили й матір десятикласника, але питання щодо булінгу її сина не розглядали – лише питання щодо булінгу інших учнів, адже не було письмового звернення.

Директорка школи зазначила, що начебто саме тоді вперше дізналась про ситуацію з булінгом десятикласника. Також посадовиця на свій захист додала, що вважала, ніби не мала звертатись у поліцію щодо булінгу, бо це вже зробила матір.

Читати ще: Протидія булінгу: кого і за що можуть штрафувати

Втім суддя Марта Федечко дійшла висновку, що винуватість директорки підтверджується, оскільки в межах доби після отримання повідомлення про булінг вона мала звернутися до правоохоронних органів.

Тож посадовицю визнали винною у порушенні ч.5 ст. 173-4 КУпАП (неповідомлення про випадок булінгу) та оштрафували на 850 грн. Постанова ще не набула законної сили, директорка може подати апеляційну скаргу.

Відомо, що через конфлікт матір перевела хлопця навчатись у школу в Нововолинськ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гість Показати IP 21 Квітня 2023 09:33
На пенсію її.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus