USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Суд відправив Стерненка під домашній арешт на 60 діб

15 Червня 2020 22:39
Шевченківський районний суд міста Києві відправив активіста Сергія Стерненка на цілодобовий домашній арешт строком на 60 діб, передає УНІАН.

Місцем домашнього арешту суддя назвав вул. Приморська, 37 м. Одеса, де зареєстрований Стерненко. Після оголошення цієї ухвали активіст заявив, що не зможе там перебувати, оскільки це військова частина, і його туди не впустять.

Стерненко зазначив, що колись там був зареєстрований його батько, і відповідно він, але вже давно жодного відношення до цієї адреси він немає.

Окрім того, ухвала суду викликала обурення з боку адвокатів Стерненка. Наразі вони перебувають у залі суду тому що не знають як виконати цю ухвалу.

Також ухвала суду викликала обурення у людей, які весь день перебували під будівлею суду та підтримували Стерненка. Вони почали кидати у правоохоронців пляшки та інші предмети.

Як повідомлялося, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси. СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

12 червня пізно ввечері засідання суду з обрання Стерненку запобіжного заходу перенесли на 15 червня.

Слідчий СБУ просив суд обрати Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Kolyan Показати IP 15 Червня 2020 23:27
Починаємо пожинати плоди, вибору 73%. І це тільки початок режиму, ще все впереді!
Імя Показати IP 16 Червня 2020 00:25
Політичне переслідування реваншистів за сміливий вчинок Стерненка проти мафії, яка збиралась його прибрати в Одесі за перешкоджання. Доганяв недоганяв. Після третього замаху і нереагування поліції мав право хоч замовника... За участь у Правому Секторі його судять, користуючись можливістю трактувати закон як убивство відкидаючи право на самозазист по Конституції. Скільки тітушок посадили за убитих бітами і кулями людей? Скільки справ розглядається? Росія підривників маршу у Харкові виміняла, а там дитина загинула. Поборники відповідальності за убивство нічого не хочуть сказати?
Я Показати IP 16 Червня 2020 06:48
цирк продовжується
Клава Показати IP 16 Червня 2020 13:55
У тюрму його !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus