USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд відпустив із-під варти ключового фігуранта справи MH17 Цемаха

5 Вересня 2019 12:34
Київський апеляційний суд 5 вересня ухвалив рішення про звільнення з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 Володимира Цемаха під особисте зобовʼязання.

Про це повідомляє ТСН.

Володимир Цемах — український громадянин, ключовий свідок у справі про збитий боїнг рейсу MH17. З 2014 року він керував Словʼянською бригадою протиповітряної оборони самопроголошеної «ДНР» і командував ППО в Сніжному. У 2015 році в інтервʼю Цемах сам розповів, як його люди збивали українські військові літаки, а також про те, як він ховав «Бук», з якого, за даними журналістів-розслідувачів Bellingcat, був збитий боїнг.

За даними theБабеля, між Росією та Україною довгий час тривали переговори щодо Цемаха. Росія вимагала внести його до списку на обмін і погрожувала зірвати обмін. Українця Олега Сенцова обіцяли видати тільки в разі передачі Цемаха. Зрештою Україна внесла Цемаха до списку на обмін зі свого боку.

Депутати Європейського парламенту звернулися з листом до президента Володимира Зеленського. У ньому вони просять не видавати Росії бойовика Володимира Цемаха в межах обміну вʼязнями.

Раніше головний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке надіслав листа колегам з Генеральної прокуратури з проханням не видавати Росії Володимира Цемаха в межах запланованого обміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Оптимістка Показати IP 5 Вересня 2019 12:48
Це якась жесть! Немає слів! Наш суд "самий "гуманний" суд в мире??? А судді хто? Що ви наробили??? А як же майбутній суд, як ви будете дивитись в очі родинам загиблим?
Анонім Показати IP 5 Вересня 2019 13:15
Думаю скоро после спливвти правда і про боїнг і про Майдан...
місцевий Показати IP 5 Вересня 2019 13:35
Зливають помаленько
Лучанин Показати IP 5 Вересня 2019 14:26
Владу перезавантажили, а тепер саме час взятися за судову систему, а особливо за суддів і зняти недоторканість однозначно. Судові рішення чи вироки більше нагадують ситуацію, що перше спаде на хвору голову те і виносять
222 Показати IP 5 Вересня 2019 16:10
Замовлення виконали, гроші отримали. Якщо через деякий час він випадково помре (попаде під поїзд, атвомобіль і т.д.) я не здивуюсь. Якщо він дійсно реальний свідок.
777 до 222 Показати IP 5 Вересня 2019 16:26
реальный уже застрелился давно.а на этого нет ничего.вот и выпустили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus