USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд взяв Гладковського під арешт із правом на заставу

19 Жовтня 2019 17:00
Вищий антикорупційний суд України оголосив про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі понад 10 млн грн першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському. Про це заявив суддя Вищого антикорупційного суду України Тимур Хамзін, передає кореспондент УНН.

«Обрати підозрюваному Гладковському Олегу Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб до 15 грудня 2019 грудня. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 5530 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 10 623 130 грн», – сказав суддя.

Як інформує видання «Страна», 10-кратне зменшення розміру застави є наслідком впливу на Вищий антикорупційний суд двох сил, які не зацікавлені в арештах оточення Порошенка.

Перша сила – сам Порошенко. Друга – західні структури.

Саме ці дві сили, свого часу, і сформували кадровий склад суду.

Також джерела зазначають, що Офіс президента і Генпрокуратура досить мляво підтримували сторону обвинувачення в судовому процесі. Даючи таким чином зрозуміти, що не мають наміру серйозно «педалювати» надалі тему арештів представників влади Порошенка.

Нагадаємо, 17 жовтня НАБУ повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня детективами НАБУ повідомлено йому про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Прокурори подали клопотання про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

ВАКС почав обрання запобіжного заходу Гладковському ще 18 жовтня, утім у ніч на суботу оголосив перерву до 12 години 19 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
народна прокуратура Показати IP 19 Жовтня 2019 20:00
Ну скільки триватиме цей стогін! Офіс Президента і ГПУ мляво підтримували.ю на тсуд впливали і т.д. Вже понастворювали і антикорупційну прокурутуру, незалежгн від Генпрокурора, і антикорупційний суд, найчесніший з усіх суддів, а все щось не так. Та може просто долзволити НАБУ стріляти всіх, кого вони захочуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus