USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд зняв арешт з майна екс-міністра МВС Захарченка

2 Лютого 2019 22:13
Печерський райсуд Києва зняв арешт з 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири та двох машиномісць, накладений у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком.

Як зазначається в реєстрі судових рішень, відповідну ухвалу виніс суддя Віталій Писанець 30 січня, повідомляє УНІАН.

У реєстрі наразі оприлюднено лише резолютивну частину ухвали. Зазначається, що під час відкритого судового засідання було розглянуто та задоволено клопотання адвоката Юрія Борщевського, подане в інтересах нідерландської компанії «Фонд Адміністративне бюро LVV» про скасування арешту майна. Вказано, що арешт був накладений в рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 року за фактами злочинної діяльності колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка та осіб з його найближчого оточення за ознаками злочинів, передбачених, ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

Суддя ухвалив рішення скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі на Київщині, Волноваському районі на Донеччині та Донецьку та 20 земельних ділянок. Крім того, знято арешт з квартири у Києві на вулиці Драгомирова, 12 та двох машиномісць за цією ж адресою. Зазначається, що ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає. Нагадаємо, що після Революції гідності екс-міністр внутрішніх справ виїхав у Росію. У травні 2018 року його помітили на акції в Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корiнний лучанин Показати IP 2 Лютого 2019 22:17
Так потихоньку виявиться, що влада не"злочинна",а злочинцi хтось iнший.
Я Показати IP 3 Лютого 2019 08:27
А за що тримати майно під арештом, коли відносно нього не розслідуються справи, а тільки одні балачки. Претензії до Луценка...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus