USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Судять волинського прикордонника, який переправляв чоловіків у «батальйон Монако»

18 Березня 2023 14:15
У Луцьку судять двох чоловіків – прикордонника та колишнього працівника прикордонної служби. Правоохоронці їх звинувачують у тому, що вони за гроші переправляли військовозобовʼязаних за кордон.

Віталія Бевза та Сергія Кацевича затримали наприкінці листопада минулого року, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Держприкордонслужба повідомляла: «Інспектор за шість тисяч доларів США погодився сприяти в безперешкодному перетині кордону через пункт пропуску «Устилуг» громадянином призовного віку. Зокрема, за ці кошти прикордонник мав не помітити розбіжність між транспортним засобом, яким чоловік слідував за кордон, і тим, відомості про який внесено в систему «Шлях».

Окрім того, упродовж жовтня-листопада правоохоронці задокументували ще кілька фактів отримання інспектором неправомірної грошової винагороди на загальну суму понад півтори тисячі доларів».

У регіональному управлінні Держприкордонслужби інформували, що за два місяці інспектор допоміг незаконно перетнути кордон п’ятьом ухилянтам.
У телеграм-каналі Саредич.info, своєю чергою, вказано, що «спритники переправили понад 20 воїнів до «батальйону Монако». Яка доля чекає підлеглих Сергія Лозінського (керівника Луцького прикордонного загону)? Це дуже цікаве питання».

Підсудні звинувачення правоохоронців поки що коментувати не хочуть. Їм загрожує від семи до дев’яти років тюрми.

Довідка

Батальйон «Монако» — символічна назва державних службовців, депутатів Верховної Ради України, впливових бізнесменів та інших можновладців (і членів їхніх сімей), що виїхали за кордон до або під час бойових дій між Україною та Російською Федерацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Березня 2023 15:17
Пропускали і пропускають всі за гроші, а судитимуть декількох, і скоріше за все розтягнуть справу на роки, а потім замнут або дадуть символічне покарання, все як завжди.
Анонім Показати IP 20 Березня 2023 09:05
Яке Монако 1500 доларів це для нищебродів , в тцк лапали з хабарями по 9000$

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus