USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Судовиконавець, що привласнила більше мільйона, сидітиме 8 років

5 Лютого 2011 13:14
Суд засудив працівницю виконавчої служби у Луцьку за привласення значної суми коштів до 8 років тюрми.

Такий вирок Луцький міськрайонний суд виніс головному виконавцю відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Наталії Труновій, - повідомила 3 лютого Волинь нова

Трунова перебувала під вартою з 17 листопада 2009 року.

Вділила собі «за потребами»

Труновій на її посаді належало виконувати рішення судів, пов'язані з конфіскацією коштів. Треба було відкривати виконавче провадження, вносити гроші на рахунок в держбюджет, а тоді докласти платіжні доручення до виконавчого листа і виносити постанову про його закінчення. Постанову повинен перевіряти та підписувати начальник відділу.

Насправді ж, отримуючи кошти, Трунова різними способами – наприклад, обмінюючи один вид валюти на інший – залишала частину конфіскованих коштів собі.

Наприклад у травні 2008 року за рішенням Любомльського райсуду Трунова конфіскувала 36 500 євро та 15 тисяч 100 гривень. Після чого вона обміняла іноземну валюту на гривні. І залишила собі 44 900 гривень, перерахувавши решту в держбюджет.

По тому Трунова склала неправдиву постанову про закінчення виконавчого провадження: виконавчий лист виконано в повному обсязі.

Під час іншої «операції» Трунова подібним чином «вділила» собі з конфіскованих грошей 177 219 гривень.

А у грудні 2008 року вона привласнила 134 тисячі доларів. На той час за офіційним курсом головний державний виконавець збагатилася на 1 мільйон 1 395 гривень.

Наївні «покривателі»

Незаконні поставнови Трунової, де були вказані невірні суми зданих до держбюджету грошей, затверджували заступники начальника відділу. Хоча це – обов'язок начальника.

На засіданні Луцького міськрайонного суду запитували у колишнього заступника начальника відділу Романа Войдюка, чому він підписував таку «липу»? «Не додивився» - булла відповідь.
А «додивився» новопризначений начальник відділу Іван Велимчениця. Він і повідомив в прокуратуру про неповну передачу конфіскату в держбюджет.
Суд сказав, що колишні заступники начальника Войдюк та Плисюк халатно ставилися до своїх службових обов'язків, не перевіряли повноту виконання виконавчих листів. Хоча вони відбулися переляком - пише газета

Скільки ниточці не витись…

5 лютого 2009 року Трунову звільнили «за систематичне невиконання без поважних причин трудових обов'язків».

Хмари над нею згущалися і Трунова втекла до Москви, залишивши семирічного сина на хворих батьків.

Наостанок на всяк випадок зняла зі свого рахунку десять тисяч доларів і приховала.

Після екстрадиції з 17 листопада 2009 року Наталія Трунова перебувала під вартою в Луцьку.

На суді Трунова сказала про причину свого вчинку: «Спокуса...».

Луцький міськрайонний суд під головуванням судді Олега Клока визнав винною Наталію Трунову у вчиненні злочину - привласнення значної суми коштів, службове підроблення.

Суд призначив покарання ближче до нижчої межі санкції ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу - вісім років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Суд врахував, що в Трунової є малолітня дитина, батьки-пенсіонери, які хворіють, її молодість (Труновій – менше тридцяти) і можливість перевиховання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Зек Показати IP 5 Лютого 2011 13:40
Знаю Трунову. Її ніхто не перевиховає, тим паче - вязниця. Вона вісім років буде там [фраза видалена], а якщо не задушать і повернеться, то продовжить свою чорну справу в інших іпостасях.
Славко Показати IP 5 Лютого 2011 14:16
Крала - хай сидить і нема тут що враховувати усілякі "помякшуючі обставини". Ще й тим замам-покровителям треба відповідні органи дверима помасажувати. Але проблема в глобальній корупції. Вирішити це можна лише двома способами: гідна зарплата і жорстка (а може й жорстока) відповідальність. Завжди буде відсоток людей, яким скільки б не отримували буде мало, але ж більшість від природи НОРМАЛЬНІ, не злодії. Проте, середовище, приклад "зверху", низькі зарплати й сприяють "СПОКУСІ". Хоча чесна людина завжди знайде спосіб заробляти чесно і не красти.
виконавець Показати IP 5 Лютого 2011 16:13
а що Бень знову вискочив,,, підставивши замиків своїх,,, а хто ж замиків удив-відпустив???
Сусідка Показати IP 5 Лютого 2011 22:42
А чи це не родичка Наталя Трунова - експерта Ніни Трунової . Якщо так, то було в кого повчитися ... Коли крала, то про дитину і батьків не думала. Нехай сидить по повній.
Helge Показати IP 6 Лютого 2011 11:38
К сожалению, выйдет максимум через два года.....
Нік Показати IP 6 Лютого 2011 15:52
Взяти їх всіх з цієї служби по області та подивитися як вони всі кучеряво живуть, особливо начальнички, та зробити відповідні висновки. Але це немає кому зробити, бо все у нас вирішується.
вован Показати IP 7 Лютого 2011 03:12
Іван Іванович молодець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus