USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суди не діятимуть, поки не виконується Конституція, – голова Волиньради

23 Листопада 2017 14:19
Створення антикорупційного суду не вирішить проблем у судовій системі, поки залишаються незмінними принципи і не виконується конституція України, - вважає голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Про це йшлося під час 16-ї сесії облради 23 листопада.

Депутати розглянули проект звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки законопроектів.

«Без формування незалежної та відповідальної судової гілки влади протидія корупції стає безрезультатною, оскільки не забезпечується невідворотність покарання за корупційні дії, що повинно реалізовуватися судами. Крім цього, відсутність судового розгляду та відповідно вироків у справах про корупційні порушення нівелює також і роботу Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої прокуратури, що здійснюють лише досудове розслідування кричущих корупційних правопорушень. До того ж, у чинному Законі України «Про судоустрій і статус суддів» вже передбачено існування Вищого антикорупційного суду, проте досі не прийнятий закон, який би регулював діяльність цього суду та конкретизував би вимоги до суддів», - йдеться у зверненні.

Враховуючи нагальну потребу у проведенні політичних реформ, депутати закликали невідкладно впровадити реформи шляхом прийняття проектів Законів України: «Про антикорупційні суди» (законопроект 6011); «Про скасування депутатської недоторканості»(законопроект № 6773 від 19.07.2017); про запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

«Який буде наступний суд? Проти порушень дорожнього руху чи суд проти ґвалтівників? А решта суддів у нас вважаються корупціонерами і злочинцями, якщо вони не можуть розглядати корупційні злочини? Над нами ставлять експеримент з судами», - відзначив голова облради Ігор Палиця.


З його слів, якщо суддя ухвалює незаконне рішення, його потрібно садити у в’язницю, але не варто думати, що в новий антикорупційний суд «наберуть марсіанів, які судитимуть інакше». Він зазначив, що українців впродовж років використовують як піддослідних кроликів, нав’язуючи свої принципи, хоча закон лише один – конституція, яку ніхто не виконує. Голова Волиньради наголосив, що кількість судів нічого не змінить, натомість змінити потрібно принципи. Він відзначив, що ніхто не бачить Україну сильною – нас бачать лише як землі або територію для війни. Тому варто замислитися, а не йти на поводу в інших країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus