USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сумують за школою і доглядають кроликів: будні школярів села Тростянка

16 Серпня 2022 09:06
Учні з села Тростянка Копачівської громади так скучили за школою, що навіть посеред канікул разом збираються за партою: посеред саду влаштували імпровізовану школу. Щоб менше сумувати, допомагають батькам і навіть тримають господарство.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Маленькі мешканці Тростянки облаштували собі парту і проводять заняття у імпровізованій школі в садку. Зізнаються, що вже скучили за справжніми уроками.

«Коли ще в нас дистанційне було, то я дуже хотіла в школу. Мамі кажу: «Мам, я хочу в школу». Мама каже: «То йди». Так вона закрита! Вдома скучно. Гуляємо. І ще батькам помагаєм», – каже Анна.

Її подруга Світлана додає: вона має своє маленьке господарство.

«Я кролики розводжу, в мене їх 13 штук. Недавно клітку їм робила», – розповідає вона.

Своїм кроликам школярка Світлана дає свободу – вигулює їх. Підросли, тож тепер продає. Дівчина сама кроликів і годує, і чистить біля них. Хоча зранку, каже, часом хочеться довше поспати. Про те, щоб пустити кроликів на м’ясо, у школярки не може бути й мови.

«Каже батько і старший брат: зарубай кролика. А я не хочу. Я оцих перших кроликів не буду рубати, вони помруть своєю смертю. Я чому їх вигулюю? Бо якщо вони постійно в клітці, то в них м’язи атрофуються», – каже дівчинка.

Обидві подруги зізнаються: це не просто любов до тварин. У майбутньому вони будуть їх лікувати.

«Я хочу ветеринаром стати для котів, собак, щоб допомагати їм», – зізнається Світлана.

«Я мамі казала. Мама каже: «Аня, треба багато вчитися, щоб ветеринаром стати». Я кажу: «То я навчуся». То мама каже: «Ну, як виростеш, ти ще можеш і передумати». Поки я не передумала», – додає Анна.

Разом з тим, людська черствість цим дітям б’є по серцю. Тому діти просять кожного бути до чотирилапих трішки добрішими.

«Бачила, як дівчина заходила в магазин, а там кіт був з пораненою лапою. Вона зайшла, щось крикнула, він побіг, а вона засміялась. Каже: «Я так злякалась». А кіт не злякався? Мене це насторожило. Треба бути більш обережними з ними. Будь ласка, старайтесь їм допомагати, бо вони самі не виживуть», – просить Світлана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus