USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Суїцидальна гра «МОМО» з'явилась на Волині

12 Вересня 2018 12:33
Нова суїцидальна забавка для дітей із вразливою психікою «МОМО» поширюється Україною. Дісталася вона й до Володимира-Волинського.

Особливо любить створіння з виряченими очима та курячими лапами спілкуватися із дітьми, які зареєструвалися в Інстаграмі, пише Володимир Медіа.

Більше місяця тому МОМО почало активно спілкуватися в соціальній мережі із 12-річною Наталкою з Володимира-Волинського. Про це розповіла мамі її молодша сестричка Оленка. Мама дівчаток вирішила поділитись історією з виданням, аби попередити й інших батьків про небезпеку.

Влітку уся сім'я відпочивала у курортному Закарпатті. Дітвора, звичайно, постійно тримала при собі смартфони , зазираючи до соціальних мереж .

Одного дня до дівчинки написало оте «МОМО». Почало діставати повідомленнями із питаннями :«Хто ти? Звідки? Де навчаєшся?» І коли зібрало достатньо інформації, написало наступне: «Сьогодні ти помреш. Від блискавки та грому». Цією інформацією Наталка поділилася зі своєю сестричкою.

Всю ніч дівчатка не могли заснути. До того ж тієї ночі дійсно була гроза. Вранці від МОМО знову надійшло повідомлення, проте Наталка дала відсіч, відповівши, що вона жива та здорова. І більше не боятиметься залякування курячої потвори.

Але на цьому МОМО не зупинилося. Почалися настирні дзвінки, де хриплим голосом знову проголошувалися погрози. Оленка ще довгий час боялася вночі у квартирі вийти до вбиральні. Їй повсюди ввижалася потвора. Але діти , особливо у підлітковому віці, не надто діляться секретами та своїми переживаннями з батьками. Бояться, що ті відразу ж позакривають їх сторінки у соцільній мережі.

Виявляється, багато хто з друзів Оленки частенько переписується із МОМО. Дивно, що Інтернетом шириться хибне твердження, що МОМО не таке страшне як його малюють.

Але все до пори та часу… Бо в Україні вже є випадки суїциду саме після спілкування з МОМО.

Поліція має протилежне бачення даної ситуації: «В Україні не зафіксовано жодного випадку, коли б діти травмувалися через гру “Момо”. Проте у Facebook речниця кіберполіції Юлія Квітко виклала інформацію про те, що у Кривому Розі 14 серпня вистрибнула з вікна шостого поверху 13-річна Софія К., серед контактів в її мобільному телефоні нібито знайшли посилання на “Момо”. Пізніше, 29 серпня, в Кам’янському сталося самогубство – хлопець стрибнув з даху багатоповерхового будинку і впав на дашок парадного входу. Місцеві жителі висловили версію, загиблого до такого вчинку підштовхнула гра “Момо”.

Коментуючи подібну ситуацію, психолог Оксана Шнайдер у першу чергу ставить наголос на тому, щоб батьки для своїх дітей у будь-якому віці були щирими друзями. Якщо вони не виявляють належної уваги , не цікавляться їхнім життям, не проводять довірливих бесід, такі діти завжди шукатимуть інших зв’язків, у тому числі зав’язуватимуть переписку або спілкування із подібними до МОМО або ж Синього Кита.

Довідково. “Момо” – небезпечна гра, яка поширюється за допомогою месенджера WhatsАpp. Мета гри – довести гравця до суїциду. Спочатку в контактах з’являється новий користувач – анонімний куратор, підписаний як “Mомо”. Він надсилає підліткам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. Якщо ж дитина відмовляється це робити, їй починають погрожувати.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
valdis peish Показати IP 12 Вересня 2018 12:47
**йня повна я своій доці сам в інеті показав цю курку і росказав про цей развод
Анонім Показати IP 12 Вересня 2018 12:50
Рекомендую батькам просто знайте посилання на момо у пошуку і заблокувати й заспамити користувача «Момо», “Momo” - в акаунтах своїх дітей та більше приділяти своїм діткам уваги! Бо пам’ятайте діти це сама дороге що є у Вас!!!
Борец за правду Показати IP 12 Вересня 2018 14:35
Як можна так дизінформувати людей.МОМО ЦЕ ЗВИЧАЙНИЙ БОТ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus