USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Священники УПЦ звернулися до архієпископа Нафанаїла з проханням про автокефалію

9 Березня 2022 19:00
Священники, члени єпархіальної ради УПЦ та отці благочинні звернулися до керуючого єпархією, архієпископа Луцького і Волинського Нафанаїла із тим, щоб він негайно підняв перед вищим керівництвом питання про повну автокефалію Української православної церкви.

Текст звернення опубліковано на сайті Волинської єпархії УПЦ:

«Ваше Високопреосвященство, священнослужителі та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви засуджують вторгнення, військову агресію і зазіхання на територіальний суверенітет Української держави зі сторони Російської Федерації та звертаються до Вас із таким проханням.

Оскільки Святіший Патріарх Кирил не засудив факт вторгнення військ Росії, що звершується на наших очах в адресу українського народу, просимо Вас підняти питання перед священноначалієм про повну автокефалію Української Православної Церкви негайно.

Своєю чергою, ми свідчимо, що священство та віряни Волинської і Луцької єпархії Української Православної Церкви молитовно та всебічно проявляють любов і підтримку воїнам, які стоять на сторожі, оберігаючи наш народ і країну. Волинська єпархія організовує волонтерську допомогу для військових Збройних сил України, територіальної оборони, постраждалих, біженців та дітей. Ми постійно підносимо свої молитви за владу, державу, військових Збройних сил України та весь народ.

Священнослужителі Волинської і Луцької єпархії підтверджують вірність Українській Православній Церкві на чолі з Його Блаженством Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським і всієї України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Народна прокуратура Показати IP 9 Березня 2022 20:44
Досить фарисействувати!!! Який "Святіший Патріарх Кіріл"? Це посібник вбивць! Негайно кидайте цю секту і переходьте до Православної церкви України!
Віталій до Народна прокуратура Показати IP 14 Березня 2022 15:48
Досить фарисействувати! Кидай цю справу, бери себе в руки і на південь захищати неньку Україну! В окопах не питають, в яку ти церкву ходиш... А за розпалювання ворожнечи в військовий час може бути кримінальна відповідальність.
Боба Показати IP 9 Березня 2022 20:55
Хамелеони... Не вірю. Заборонити.
Oleh Показати IP 10 Березня 2022 06:46
Пізно. УПЦ МП ще вчора було саморозпуститися й влитися у лави ПЦУ.
лучанка Показати IP 10 Березня 2022 07:35
Про чку автокефалію мова? У нас є канонічна церква.Або заборонити,,або нехай приєднагння до ПЦУ..І це не чекаючи перемоги.
Ліна Показати IP 10 Березня 2022 09:26
А що в Українській церкві нема зрадників?? Всі святі?? Не смішіть людей,всі ходимо в церкву все бачимо!!!
Фома Показати IP 11 Березня 2022 13:13
Як історія повторюється! Пока Фома не вложив просто в рани Спасителя то не вірив що перед ним насправді Ісус. Вже після масових бомбардувань і смертей упцмп Нарешті (!!!!) зрозуміла що пора 'робити ноги' від вбивці-Гундяєва. А з 2014 року так поступити було слабо? Правда?
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 12 Березня 2022 09:30
Далі цієї заяви, РПЦ на Волині, справа не просунеться. Випустили пару, заспокоїли несвідомих прихожан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus