USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

УПЦ МП на зустрічі із Порошенком заявили про шалений тиск, – Павленко

14 Листопада 2018 07:00
Петро Порошенко провів зустріч із частиною ієрархів Української православної церкви Московського патріархату, які підтримують надання Україні Томосу про автокефалію.

Про це розповів радник Президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко в ефірі телеканалу «Прямий», повідомляє Укрінформ.

«Прибули (на зустріч із Президентом - ред.) представники того крила УПЦ МП, у якому якраз схвально ставляться до ідеї автокефальної Української православної церкви, які підтримують створення такої церкви, планують спільно йти на собор (об'єднавчий собор - ред.) і творити спільно цю церкву. Вони говорили також про шалений тиск, який на них чиниться, тому на їх прохання не розкриваєм їхніх імен», - зазначив Павленко.

Водночас він зауважив, що Президент ще кілька тижнів тому ініціював зустріч з ієрархами УПЦ МП й кожному архієрею Московського патріархату було надіслано запрошення на зустріч в «Українському домі» 13 листопада о 14 годині.

«Це мала бути зустріч з усім єпископатом, з усіма архієреями УПЦ МП для того, щоб можна було поінформувати про ті зустрічі, які відбувалися в Константинополі, про угоду, яка була підписана (з Вселенським патріархом - ред.), зняти можливо всі питання, які накопичилося в архієреїв, зокрема щодо того, що процес створення Єдиної помісної православної церкви буде добровільним, мирним, держава всіма силами протидіятиме провокаціям і спробам розхитати цей мир», - розповів радник Глави держави.

Водночас, за його словами, після ситуації, що склалася з проведенням зустрічі, «закрадається підозра, що ті, хто не хотів такої зустрічі, - або звіряли годинники з Москвою, або отримували звідти інструкції».

Як відомо, 13 листопада в «Українському домі» відбулася зустріч Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП.

Проте згодом стало відомо, що у резиденції предстоятеля УПЦ МП на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври 13 листопада розпочалося чергове засідання Синоду УПЦ МП, на якому було засуджено рішення Священного синоду Константинопольського патріархату щодо встановлення його юрисдикції на території України та вирішено припинити з ним євхаристійне спілкування. Також Собор єпископів УПЦ МП ухвалив рішення про неможливість долучення єпископату, духівництва та мирян УПЦ МП до процесів надання Томоса про автокефалію української православної церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василь Михайлович Показати IP 14 Листопада 2018 08:35
Чемодан , вокзал і Росія - для УПЦ МП ... Чому в Росії до цих пір немає діючих українських шкіл і церков , при тому що там проживає більше 1млн.українців ???????????
11 Показати IP 14 Листопада 2018 08:40
Вже бариги і церкву не можуть поділити.
Ксю Показати IP 14 Листопада 2018 09:29
Була зустріч? Брехуняки! Назначив зустріч сам і не приїхав! Більше сотні свяченників приїхали з усієї України і чекали а він неодосужився приїхати!? Оце називається Президент? який нікого неповажає ! Вирішив все зробити з подтішка ! Що йому заважало приїхати? Чий Указ!?
Реаліст Показати IP 14 Листопада 2018 09:43
Церковні питання повинні вирішувати священики, а не бариги, віруючі лише в грошову, типу Порошенка. Розвалить країну це чудо.....
Анонім Показати IP 14 Листопада 2018 12:49
Треба ж казати правду. Чому пишете, що на зустріч з Порошенко приїхала частина священників? Було всього 3 єпископи. А 82 єпископи були у Лаврі на зустрічі з Митрополитом Онуфрієм. Скільки можна робити революції? Їм ще не вистачає революції в церкві - тоді зруйнується все вщент. Ще напишіть про те, як наш гарант, якому закони не писані, кричав на Митрополита Онуфрія у телефонній розмові. Пишіть все, ви ж журналісти. А то якісь клаптики, а не інформація..
сирожа до Анонім Показати IP 14 Листопада 2018 16:24
По ходу, цей анонім слухав розмову Пороха з Онуфрієм.Чувак, йди працюй в ЦРУ )))
Я Показати IP 14 Листопада 2018 17:22
якого милого пеця в церкву лізе??? вже все що наобіцяв зробив - залишилось бучу звести через церкву???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus