USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Свідома провокація»: посадовця-дорожника з Волині судять за 200 тис. хабара

24 Липня 2023 16:03
Прокуратура обвинувачує радника директора Служби місцевих автомобільних доріг Волині Євгенія Киричука в хабарництві. Посадовець нібито вимагав від підприємця 200 тисяч гривень за вирішення певних питань. Під час допиту в суді він заявив, що це все «свідома провокація».

20 липня в Луцькому міськрайонному суді на черговому засіданні провели допит обвинуваченого Євгенія Киричука. Колишній радник директора Служби місцевих автомобільних доріг Волині проти, аби його знімали. Суддя задовольняє прохання обвинуваченого. Забороняє знімати самого Киричука і його допит, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Уже допитані всі свідки сторони захисту, а також ті свідки, про яких клопотала сторона обвинувачення. Досліджено письмові докази і сторони обвинувачення, і сторони захисту. На цьому судовому засіданні було допитано самого обвинуваченого. В подальшому в суді має бути дослідження речових доказів, а саме 200 тисяч неправомірної вигоди в еквіваленті, й того пакета, в якому перебували кошти», – прокоментував Тарас Гуцуляк.

Він зазначив, що в подальшому буде розглядатися клопотання сторони захисту про необхідність проведення психолого-лінгвістичної експертизи.

«Має бути вирішено клопотання сторони захисту про призначення психолого-лінгвістичної експертизи. Вони стверджують, що дії і слова обвинуваченого не містять у собі ніякого вимагання і не спрямовані на отримання неправомірної вигоди», – сказав прокурор.

Під час допиту обвинуваченого стало відомо, що гроші йому передавав Андрій Фрасолюк. Сам обвинувачений запевняв, що не знав, що в пакеті гроші. Мовляв, Андрій Фрасолюк попросив передати документи колишньому колезі зі Служби автомобільних доріг, який перебував під домашнім арештом. Те, що в пакеті опинилися гроші, а не документи, Євгеній Киричук вважає свідомою провокацією зі сторони Андрія Фрасолюка.

«Я зачинив двері, від’їхав. Мене затримали працівники поліції та Служби безпеки за підозрою в хабарі. Просвітили ультрафіолетовим світлом мою руку. Вона світилася зеленим кольором. Із цього я зробив висновок, що саме Фрасолюк наніс цей розчин на руку і привітався зі мною, таким чином передавши слід від розчину на мою праву долоню. Вміст пакета я не зачіпав. При подальшому дослідженні було виявлено, що ззовні пакет не оброблений речовиною зеленого кольору, а оброблені грошові кошти, які були всередині. Я вважаю, що Фрасолюк свідомо вчинив провокацію», – розповів Євгеній Киричук.

Андрій Фрасолюк – колишній правоохоронець. Відзначимо, що в червні 2022 року правоохоронці затримали заступника керівника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Сергія Войтюка на отриманні неправомірної вигоди в 10 тисяч гривень. Гроші передавав Фрасолюк. Щоправда, посадовця виправдали. Суд дійшов висновку, що в історії з хабарем з боку правоохоронних органів мала місце провокація.

Посадовець-дорожник Євгеній Киричук теж вважає дії Фрасолюка провокацією. Чи вдасться довести це в суді, покаже час.
Нагадаємо, радника директора Служби місцевих автомобільних доріг Волині Євгенія Киричука затримали 12 лютого 2021 року. Прокуратура інформувала, що чоловік отримав 200 тисяч гривень від підприємця. Посадовець нібито вимагав гроші за вплив на посадових осіб підприємства і за підписання актів виконаних робіт, а також за проведення остаточних розрахунків із підприємством.

До слова, паралельно з роботою на ДП «Служба місцевих автомобільних доріг Волині» Євгеній Киричук є керівником ТзОВ «Еконстракшн». Бенефіціаром цього підприємства є Даниїл Масич. Останній свого часу був керівником Служби місцевих автомобільних доріг Волині. Щоправда, на держпідприємстві він керував лише кілька днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
11 Показати IP 24 Липня 2023 18:28
Підскажіть будь ласка, а як цей прокурор який п'яний разом із шістьома баришнями в автомобілі врізався в стовб біля парку в Луцьку і при цьому втік, на ланий час може підтримувати обвинувачення в суді, та й взагалі працювати в прокуратурі??))) Напевно всі забули!!
Ліна Показати IP 24 Липня 2023 20:12
Ніколи вже не буде в Україні праведного суду,глибоко пустило коріння брехня,гроші....страшний час! А ще хочуть щоб Україна процвітала....з ким???нема куди повертатися бідним людям!
Народна прокуратура до Ліна Показати IP 24 Липня 2023 21:08
Ну так, так, звичайно... І суд у нас неправедний, і прокурор не ідеальний. Саме про це в даному випадку і треба говорити, правда? А так у нас бідні-нещасні працівники автодору. Чесніших за них і відшукати неможливо. От тільки цікаво: чому в Україні дороги сходять разом зі снігом, а в очільників Автодору хатинки виростають самі собою, ніби в казці. Це ж мабуть через Гуцуляка і дівчат!
007 Показати IP 24 Липня 2023 23:14
А коли вже Бабулу Ігора зловлять на хабарі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus