USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Світ рухається до того, що влітку в Арктиці взагалі не буде льоду, – вчені

22 Вересня 2020 23:24
Вчені Національного центру даних про лід і сніг (NSIDC) Університету Колорадо в Боулдері, США, повідомили, що влітку цього року морський лід в Арктиці розтанув до другої за розміром мінімальної площі за останні 42 роки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

За словами директора Центру Марка Серріза, це катастрофічне танення льоду сталося в результаті підвищення температури у Сибірі та масштабних лісових пожеж.

Він додав, що наразі світ рухається по траєкторії, коли влітку на Арктиці взагалі не буде льоду.

За даним NSIDC, цьогорічний мінімум морського льоду в Арктиці, станом на 15 вересня, становив 3,74 квадратного кілометра.

Зазначається, що на відміну від танення льодовиків на суші, танення морського льоду безпосередньо не сприяє підвищенню рівня моря, оскільки лід вже знаходиться на воді. Водночас зменшення морського льоду означає, що на воді буде знаходитися менше льоду для віддзеркалювання сонячних променів, які своєю чергою будуть потрапляти в океани й підігрівати їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus