USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Світ зустрів кінець світу: масова істерія, туристичний бум і апокаліптична іжа

22 Грудня 2012 12:53
Мільйони фаталістів по всьому світу 21 грудня рахували години, гадаючи, чи настане кінець світу, який нібито напророкували індіанці майя. Хоча і вчені, і сучасні жерці самих майя вже не раз спростовували це "передбачення": цього дня просто повинен закінчитися один із циклів стародавнього календаря, після якого розпочнеться новий.

Про це інформує ТСН.

Утім, навіть більшість з тих, хто панікував або готувався до цього дня, розслабилися з настанням світанку.

Україна

Більшість українців (83%) знали про передбачення майя кінця світу, однак тільки 8% у нього вірили. Що, між тим, не заважало ЗМІ активно обговорювати це питання, а заповзятливим ділкам - здавати підземні бункери в центрі Києва за 10 тисяч доларів на сім днів. Однак, в харківський бункер, який готували до кінця світу з осені, ніхто не прийшов. А ось на Закарпатті 20 осіб закрилися в бункері, чекаючи кінця світу о 21:00.

Росія

У Росії, незважаючи на те, що Володимир Путін дохідливо пояснив про кінець світу, виявилося чимало тих, що повірили в те, що ця подія станеться саме 21 грудня. Причому, як мінімум в одному випадку все дійсно закінчилося сумно: у Підмосков'ї пенсіонерка викинулася з вікна.

Європа

Сотні туристів заполонили французьке село Бюгараш біля підніжжя однойменної гори, повіривши в те, що там їх врятують інопланетяни, повідомляє ВВС. Але, за розпорядженням місцевої влади, доступ до піку Бюгараш, а також розташованим під горою печерам, був заборонений до 23 грудня.
У Швеції "апокаліпсис" дав можливість поліції проявити справжню дотепність. Правоохоронці вирішили скористатися ситуацією і звернутися до злочинців, що переховуються, в надії, що вони побояться постати перед Страшним судом з нечистою совістю.
В Італії господарі ресторану в одному невеликому містечку пропонували своїм відвідувачам "апокаліптичні піцу" і "судне вино" з місцевих погребів. А якийсь заповзятливий житель пропонував зустріти "ніч апокаліпсису" у своєму особняку з чотирма спальнями за 2 тисячі доларів.

Америка

У США 25 мільйонів жителів - це 12% населення - вірили у апокаліпсичне трактування Великого Календаря Майя, свідчать в NASA.

Останнім часом американці буквально завалили цю організацію дзвінками, вимагаючи розповісти, як саме настане кінець світу. Країни Центральної та Південної Америки - тобто, саме ті, звідки родом суворе "передбачення", - охоплені справжньою туристичною лихоманкою. Ряд церемоніальних заходів пройде в цей день в стародавньому місті Теотіуакан в 50 кілометрах від Мехіко, відомому своїми грандіозними пірамідами. Як заявили організатори, святкування будуть приурочені не тільки закінченню чергового періоду календаря майя, але і дню зимового сонцестояння. Однак в Аргентині, наприклад, почалися заворушення і грабежі супермаркетів. У курортному місті Сан-Карлос-де-Барілоче жителі виносили з магазинів навіть холодильники і телевізори, у зв'язку з чим уряду країни довелося направити в місто спецпідрозділ федеральної поліції.

Азія

У Китаї поліція проводить масові облави на "проповідників кінця світу": станом на ранок п'ятниці було затримано понад тисячу сектантів, що поширювали страхітливі чутки. Переважна більшість затриманих, які займалися розповсюдженням листівок, книг, фільмів та інших матеріалів на апокаліптичну тематику, ходять у християнську секту "Бог Всемогутній".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Гена1234 Показати IP 22 Грудня 2012 13:05
Ні хто з смертних не може знати коли буде кінець світу.Вце вірять ті люди, які не вірять в Бога.
))) до Гена1234 Показати IP 22 Грудня 2012 13:44
как раз среди маразматиков-концесветников в основном верующие. оно как-то связано в голове.
Жук до Гена1234 Показати IP 23 Грудня 2012 12:11
Погоджуюся!Біблію треба читати,там все написано про кінець світу!
фаталіст Показати IP 22 Грудня 2012 13:44
І я так думаю.
Михайло до фаталіст Показати IP 22 Грудня 2012 18:12
Такі, як Ви, товариші, "віруючі" ))
Каріна Показати IP 24 Грудня 2012 01:00
а може й в Бога не треба вірити, хто його знає як є насправді. тема про кінець світу брєдова хоча б тому, що наса не давали підтвердження ніяким астероїдам і т.д. тим тупим американцям казали ж, щоб заспокоїлись. журналюгі роздули - от і маєте
PROMO Показати IP 4 Січня 2013 19:01
ну тут дарвінсько-православно-баптистський синдикат синхронно завив від радості покарання не ма а значить можна успішно грішити далі й разом вигукувати оди світській владі кожен за своє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus