USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Світом шириться новий штам коронавірусу «Пірола». Що про нього відомо

19 Вересня 2023 23:38
Сильно мутований новий варіант Covid, що отримав назву «Пірола», стрімко поширюється світом та викликає занепокоєння урядів.

Як пише Independent, «Пірола» є найновішою версією штаму «Омікрон», яка з’явилася цього літа. Вона має 34 нові мутації, які можуть значно послабити ефективність протиковідних вакцин.

«Піролу» наразі виявили у 15 країнах світу: Данії, Франції, США, Швеції, Таїланді, Ізраїлі, Іспанії, Канаді, Португалії, Австралії, Німеччині, Південній Кореї, Японії.

Які симптоми має штам «Пірола»

Оскільки «Пірола» – це різновид «Омікрону», то й симптоми у них фактично ті ж самі. Згідно з дослідженням науково-медичного центру ZOE Health Study, цей різновид коронавірусу має п’ять найпоширеніших симптомів «Омікрону»:

– нежить,

– головний біль,

– втома (легка або сильна),

– чхання,

– біль у горлі.

Однак, згідно з дослідженням New Scientist, зазвичай до них додаються ще три симптоми: діарея, подразнення очей і висипання.

«Пірола» має значну кількість мутацій у вірусному геномі порівняно з іншими циркулюючими зараз варіантами Covid-19. Однак дані наразі занадто обмежені, щоб зробити чіткі висновки про здатність цього штаму вірусу до передачі, тяжкості перебігу хвороби або імунологічних властивостей", – заявив доктор Рену Біндра з Агентства охорони здоров’я Великобританії.

Загроза від коронавірусу – останні новини

COVID-19 вже перейшов до категорії сезонних захворювань на рівні з грипом та іншими респіраторними вірусними інфекціями. Як розповів заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін, ковід не зникає, і за перший тиждень вересня в Україні було зареєстровано 1,2 тис. випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. При цьому, у 200 випадках, переважно у людей від 50 років, ковід був у доволі важкій формі, що потребувала госпіталізації. Семеро людей померли.

Читати ще: Чи треба вакцинуватися й продовжувати дію COVID-сертифікату після скасування карантину: пояснення МОЗ

Примітно, що український уряд остаточно скасував усі карантинні обмеження лише 1 липня цього року. Це стало важливим моментом переважно для державних структур, для яких режим карантину означав роботу за певними протоколами. А от для пересічних громадян карантин закінчився 24 лютого 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не Гой Показати IP 21 Вересня 2023 11:29
Тепер вакцинатори трохи порозумнішали та вже не такі агресивні?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus