USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Світові ціни на продовольство досягли максимуму за шість років

4 Грудня 2020 16:32
Ціни на продовольство у світі в листопаді продовжили зростати другий місяць поспіль і досягли максимального значення за останні шість років.

Про це йдеться в повідомленні Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), пише НВ.

Індекс продовольчих цін ФАО в листопаді зріс на 3,9% у порівнянні з жовтнем і на 6,5% у порівнянні з листопадом 2019 року.

В організації зазначили, що в листопаді у порівнянні з жовтнем у світі подорожчали всі види сільськогосподарської продукції. Найбільше зросли ціни на рослинні олії – на 14,5%, що є найвищим показником з березня 2014 року.

«Таке стрімке зростання пояснюється головним чином стрибком цін на пальмову олію поряд із подальшим збільшенням котирувань соєвої, ріпакової і соняшникової олій», – пояснюють у ФАО.

Світові ціни на зернові за місяць зросли на 2,7%, на цукор – на 2,8%, молочна продукція і м’ясо подорожчали на 0,9%.

При цьому вартість зернових у листопаді 2020 року виявилася майже на 20% вищою, ніж у листопаді минулого року.

У ФАО відзначили, що у листопаді зростання індексу цін на зернові продовжилося п’ятий місяць поспіль. «Експортні ціни на пшеницю цього місяця продовжували підвищуватися, головним чином у зв’язку з прогнозованим скороченням експортних поставок і погіршенням видів на урожай в Аргентині. Ціни на кукурудзу також продовжували зростати, чому сприяли активні закупівлі з боку Китаю, а також подальше зниження прогнозів виробництва у двох великих країнах-експортерах – Сполучених Штатах Америки та Україні», – відзначили в організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus