USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ситуація ганебна: депутати Волиньради вимагають у держави грошей на інсулін

26 Вересня 2018 19:57
Депутати скерують звернення президенту, Верховній Раді та Кабінету міністрів щодо забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном.

Про це йшлося під час засідання 21-ї сесії Волинської обласної ради 26 вересня.

Нестача коштів на закупівлю інсуліну в області до кінця року складає 14,5 мільйона гривень. У бюджеті області, своєю чергою, такої суми передбачено не було. Загалом у країні на забезпечення регіональних програм із придбання інсуліну хворим на цукровий діабет не вистачає близько 880 мільйонів гривень.

«Ми, депутати Волинської обласної ради, висловлюємо свою незгоду та засуджуємо ту ганебну ситуацію, що склалася в країні з фінансуванням видатків на лікування цукрового діабету», – наголошують у зверненні.

Зазначено, що ще жодного разу фінансування програми з забезпечення хворих інсуліном не було таким низьким – 44 % від необхідних коштів. Тож пацієнтів із цукровим діабетом фактично залишили на самоті з проблемою.

«Звертаємося з вимогою: не експериментувати над такою вразливою категорією пацієнтів, як хворі з цукровим діабетом першого типу, та профінансувати регіональні бюджети на суму 880 мільйонів гривень, відкоригувати чинне законодавство та передбачити в державному бюджеті на 2019 рік стовідсоткове фінансування видатків на оплату інсуліну громадянам із цукровим діабетом», – закликають депутати Волинської облради.

Нагадаємо, зараз виділяють лише 1,5 мільйона гривень на купівлю інсуліну для хворих на цукровий діабет за існуючої необхідності у 8 мільйонів. На такі потреби наразі немає жодної допомоги від столичної влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus