USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Талібан» заявив про повне захоплення Панджшера

6 Вересня 2021 08:45
Представник талібів Забіулла Муджахід заявив, що Панджшер – остання афганська провінція, яка чинила опір, – повністю перейшла під контроль «Талібану».

Про це в понеділок, 6 вересня, повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву Муджахіда, передає Корреспондент.net.

«Останній оплот ворогів-найманців, провінція Панджшер, повністю захоплений... Останні зусилля щодо забезпечення повної безпеки в країні також принесли результати, і провінція Панджшер перейшла під повний контроль Ісламського емірату (самоназва політичної системи талібів. – ред.)», – заявив Муджахід.

Читати ще: «Принизливе завершення американської ери». Як США здали Афганістан талібам. Аналіз західних ЗМІ

Він додав, що деякі повстанці зазнали поразки в боях, інші втекли. Таліби запевнили жителів Панджшера, що не будуть їх гнобити.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики радикального руху «Талібан» заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану, а обраний президент втік за кордон. У країні почався хаос.

2 вересня оголосили верховного правителя Афганістану. Ним став лідер талібів Хайбатулла Ахундзаде.

Вночі 2 вересня спалахнули сутички між бойовиками «Талібану» і антиталібським угрупованням у частині Панджшерської долини – важкодоступному гірському регіоні на північ від Кабула, який був останнім великим оплотом проти правління ісламістського руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В . Показати IP 6 Вересня 2021 10:12
Ну незнаю шурави за девять десять лет не смогли а тут так быстро
Бача Показати IP 6 Вересня 2021 11:54
Бо там тоді на боці шураві були брати Наєми!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus