USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Техніка, запчастини, продукти: волинські митники передали ЗСУ конфіскат вартістю 41 млн

17 Січня 2023 16:36
Із початку повномасштабного вторгнення завдяки спрощеній процедурі, передбаченій законодавством про примусове відчуження майна в умовах воєнного стану, зі складів Волинської митниці українським військовослужбовцям було передано майна на майже 41 млн грн.

Про це розповів в. о. керівника Волинської митниці Микола Татарчук (на головному фото)17 січня на митному посту «Луцьк» під час пресконференції щодо підсумків роботи митниці у 2022 році.

«Із початку повномасштабної агресії ми зрозуміли, що на складах митниці завжди залишається щось із того, що вкрай необхідне на фронті.

Процедури реалізації майна, яке зберігається на складі, регламентовані, однак вони завжди були тривалі в часі. Після 24 лютого 2022 року Верховна Рада прийняла закон, який передбачав процедури примусового відчуження або примусового вилучення в умовах воєнного часу.

У такий спосіб зі складів Волинської митниці було передано військовим 184 одиниці транспортних засобів, 66 одиниць комп’ютерної та іншої техніки, а також автозапчастини, радіостанції, продукти харчування, медичні засоби, побутову техніку, товари широкого вжитку, шини та інше. Цей процес триває», – зазначив Микола Татарчук.

Він зауважив, що інформацію про все, що потрапляє на склад митниці, передають обласній військовій адміністрації, а вона ці дані поширює серед військових підрозділів.

Читати ще: Торік на потреби ЗСУ з Волинської митниці передали майже 200 авто

Загалом Волинська митниця передала на потреби ЗСУ та інших створених відповідно до закону збройних формувань, правоохоронних органів майна на 40,679 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus